První bod pro Olomouc, přetahovanou s Hradcem ovládla 6:4

První bod pro Olomouc, přetahovanou s Hradcem ovládla 6:4

Olomouc nakročila za výhrou v první části, kdy si vypracovala dvougólový náskok, Hradečtí však předvedli stíhací jízdu. Ještě před půlkou duelu skóre otočili a najednou to byli oni, kdo byl o krůček blíž výhře. Jenže Orli se nedali, dotáhli skóre a v závěrečné části dvěma góly udeřili. Na skóre 4:6 už domácí Východočeši nezareagovali a první výhru v sérii tak brala Olomouc.

Ani ohromné vedro v hale nezastavilo hráče od střílení branek, jen v první čtvrtině připravili divákům dohromady tři zásahy. Michal Šimo v 5. minutě prokličkoval na osu hřiště a zamířil nad lapačku, dvě minuty nato jej dorážkou následoval spoluhráč Baptiste Boitard – 0:2. Hradečtí si však nechtěli nechat ujet rozjetý olomoucký vlak, a tak korekce přišla záhy. Filip Kuťák zavezl touš po pravém mantinelu a našel místečko u bližší tyče – 1:2.

Na konci první, respektive na začátku druhé části si oba celky vyzkoušely, jaké to je hrát v početní výhodě. Jenže prosadit se v nastalé situaci nedokázal žádný z hráčů, další branka padla až při klasické hře čtyři na čtyři. Olomouc si vzala zpět dvougólový náskok díky ráně Lubomíra Korhoně, která byla umístěna přesně mezi betony – 1:3.

Východočeši si ale odpověď neschovávali dlouho a už po 45 vteřinách zahájili cestu za obratem. Lukáš Kastner dokázal překulit kotouč přes ležícího gólmana, ve 22. minutě navázaly na jeho počin další dvě trefy. Jakub Novák a po něm podruhé v utkání Lukáš Kastner určili, že po polovině zápasu se z těsného vedení 4:3 radoval Hradec.

Radost ale domácím nevydržela příliš dlouho, protože krátce po startu třetí čtvrtiny už bylo srovnáno. Baptiste Boitard vystřelil z levého kruhu a Jakub Cik jeho pokus úspěšně tečoval – 4:4. To bylo sice z gólového výčtu třetího dějství vše, diváci se ale i přesto rozhodně nenudili. David Malík totiž netrefil odkrytou klec, bomba Michala Šima zase napálila do brankové konstrukce. Tyčku trefil na druhém konci hřiště následně také Aleš Půlpán a když už se schylovalo ke třetí siréně, musel Michal Mahdal předvést tygří skok proti Boitardově pohotové dorážce u tyče.

Za vyrovnaného stavu bylo jasné, že o vítězi by mohl rozhodnout jediný gól, což Olomoučtí naznačili už ve 38. minutě. Baptiste Boitard dotlačil puk pod brankářovou výstrojí za čáru a s jednobrankovým vedením v zádech se Moravané stáhli do obrany. Hradeckým se nedařilo se na delší dobu usadit v útoku a místo vyrovnání přišlo definitivní olomoucké rozuzlení. Tři minuty před koncem základní hrací doby se ze střední vzdálenosti prosadil Tomáš Sršeň a rozhodl o tom, že první zápas čtvrtfinálové série získali po výhře 6:4 olomoučtí Orli.

Aleš Půlpán (trenér ILHK Hradec Králové): Myslím si, že to rozhodně byl zápas hodný play off, hrálo se nahoru – dolů. Máme mladší mančaft, z čehož plynuly chyby, které se nám vymstily. Vývoj zápasu jsme otočili na svou stranu a vedli jsme, Olomouc má ale obrovskou zkušenost. Po tak dlouhé cestě hrála výborně a gólman ji v rozhodujících okamžicích podržel. Musíme se připravit na druhý zápas a zkusit to zlomit.

Pavel Handl (trenér IHC Eagles Olomouc): Z obou stran to byl velice kvalitní zápas, rozhodly malé chyby. Soupeř hrál velmi dobře, má kvalitní hráče, klobouk dolů před mým mančaftem. V takovém teple byly oba týmy zničené, uvidíme, co to udělá ve druhém utkání.



15.06.2019 11:00| Čtvrtfinále| Třeběchovice| 12 diváků
ILHK Hradec Králové
ILHK Hradec Králové
IHC Eagles Olomouc
4:6
IHC Eagles Olomouc
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Tomáš Veselý, Jan Pechánek

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
04:23IHC Eagles Olomouc-0:1Michal ŠimoJiří Paška
06:15IHC Eagles Olomouc-0:2Baptiste BoitardLukáš Cik, Filip Hrbatý
08:42ILHK Hradec Králové-1:2Filip KuťákLukáš Kastner, Tomáš Půlpán
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
16:06IHC Eagles Olomouc-1:3Lubomír Korhoň
16:51ILHK Hradec Králové-2:3Lukáš KastnerDaniel Voženílek
21:08ILHK Hradec Králové-3:3Jakub NovákTomáš Půlpán
21:49ILHK Hradec Králové-4:3Lukáš Kastner
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
26:03IHC Eagles Olomouc-4:4Jakub CikBaptiste Boitard
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:16IHC Eagles Olomouc-4:5Baptiste BoitardLukáš Cik, Filip Hrbatý
44:55IHC Eagles Olomouc-4:6Tomáš SršeňLubomír Korhoň, Filip Hrbatý