Na Američany krátcí. Češi si zase po roce zahrají o bronz

Na Američany krátcí. Češi si zase po roce zahrají o bronz
autor fotografie: Lenka Rybaříková

Čeští inline hokejisté v kategorii Masters smutní, v semifinále nestačili na zámořského soupeře a po výsledku 3:7 je čeká "jen" sobotní zápas o bronz.

Začátek se českým reprezentantům povedl, již ve čtvrté minutě je do vedení dostal Pavel Würtherle. Nepříjemní Američané však na vyrovnání taktéž příliš dlouho čekat nemuseli, Málkovi za záda prošlo zakončení Morrise. O šest minut později odstartoval svůj střelecký koncert nebezpečný Beilsten, který poslal USA poprvé v utkání do vedení. Ani Češi se s odpovědí nijak nezahanbili, Ronald Schubert využil přesného pasu Kaly a přesouvajícího se Bufalina prostřelil. V téže minutě vyslal další pohlednou ránu Beilsten a stanovil tím poločasové skóre na 3:2 pro americký výběr. 

Naši hokejisté ani po přestávce a rychlém inkasovaném gólu třiadvacet vteřin po začátku druhého poločasu zbraně nesložily. Naději vykřesal kontaktní trefou Luboš Vích, více však již Češi nezvládli. Spojené státy v přesilovce upravily zásluhou Gwozdze na 5:3, závěr zápasu si následně zkušeně pohlídaly. Tlak českých barev ukončila trefa Moesera za záda střídajícího brankáře Pavlíčka, tečku za skóre udělal chvíli na to Hamilton.

Česká reprezentace v kategorii Masters padla s Američany výsledkem 3:7, v sobotu odpoledne jí tak čeká boj o bronzové medailem. Jejich soupeřem bude Itálie.

USA - Česko 7:3 (3:2)

Branky a nahrávky: 7. Beilsten, 10. Morris, 16. Beilsten, 21. Beilsten, 29. Gwozdz, 36. Moeser, 37. Hamilton – 4. P. Würtherle (Schubert), 16. Schubert (Kala), 25. Vích (Schubert)


USA: Bufalino – McGrath, Beilsten, Hamilton, Hawkins, Garvy, Moeser, Enrith, Gwozdz, Francis, Morris


Česko: Málek (29. Pavlíček) – Balázs, Plášek, Vích, Hejduk – P. Hanák, R. Hanák, Schubert, Voleský, Pospíšil, Kala, P. Würtherle, Langr, Kala, P. Würtherle