Bitvu rozhodl gól Balázse do prázdné branky, i Masters svoji skupinu vyhráli

Bitvu rozhodl gól Balázse do prázdné branky, i Masters svoji skupinu vyhráli
autor fotografie: Petr Zatloukal

Čeští inline hokejisté v kategorii Masters svedli na závěr základní skupiny urputnou bitvu s týmem Itálie. V zápase o první příčku se na gól čekalo až do poslední minuty, kdy se při power-play soupeře prosadil David Balázs. Výhra 2:0 znamená první příčku v základní skupině B.

Kdo ve večerních hodinách dorazil do italského Asiaga na utkání domácího výběru s českou reprezentací, nemohl litovat. Přesto, že dlouho fanoušci neviděli žádnou branku, na nudu si stěžovat nemohli. Oba brankáři měli plné ruce práce s řadou protiútoků či střel při přesilových hrách. Karel Málek nakonec až do závěrečné sirény udržel čisté konto a stal se tak hlavním strůjcem českého vítězství.

Zápas nakonec za bezbrankového stavu doputoval až do poslední minuty. Vzhledem k předchozím výsledkům bylo jasné, že remíza stačí na první místo Čechům, Italové logicky sáhli ke hře v power-play. Za risk byli potrestáni, prázdnou klec zasáhl David Balázs, který tím rozhodl o vítězství našich reprezentantů. Chvíli na to ještě podtrhl českou radost Ronald Schubert, který skóroval hned při svém premiérovém vystoupení na turnaji.

Češi porazili Italy výsledkem 2:0 a do čtvrtfinále jdou taktéž z první pozice.

Česko - Itálie 2:0 (0:0)

Branky a nahrávky:40. Balázs, 40. Schubert (Vích)


Česko: Málek – Balázs, Plášek, Vích, Hejduk – P. Hanák, R. Hanák, Schubert, Voleský, Pospíšil, Kala, P. Würtherle, Langr