Neporazitelnost trvá! Javorové listy sfouknuty deseti góly

Neporazitelnost trvá! Javorové listy sfouknuty deseti góly

Souboj Česka s Kanadou ve veteránské kategorii znamenal první těžkou zkoušku na italském turnaji. A Češi se s ní popasovali úspěšně. Po rychlé brance sice museli dotahovat, poté ale skóre obrátili ve svůj prospěch a nakonec dovedli duel k vítězství s výsledkem 10:7!

První ze dvou důležitých středečních soubojů svedli čeští inline hokejisté s Kanadou. Úvodní vážná zkouška na turnaji se pro naše barvy zprvu nevyvíjela podle představ. Jako první se totiž velmi rychle prosadili Kanaďané, z první akce prostřelil Hrachovinu Pealock. Veteráni se však nevzdali a odpovědi si přichystali velmi rychle. Nejprve dostal puk za záda gólmana Forbese překvapivou střelou Luděk Stehlík, o chvíli později ho dokonale napodobil Daniel Šelešovský. Bláznivý vývoj zápas pokračoval, na kanadské vyrovnání zareagovali ještě v první půli při nestandardním počtu hráčů na hřišti Dušan Vápeník a Jiří Suhrada.

Poslední minuty prvního poločasu patřily zámořskému celku, Michael Hunt milimetrovým zakončením snížil na rozdíl jediného gólu, ze silného tlaku ale Kanada vyrovnání nevytěžila. Naopak, když už se zdálo, že první půli dojde v klidu do svého konce, dostal Šelešovský přesný pas za obranu, který zužitkoval smrtícím úderem číslo pět.

Vedení 5:3 již zkušení čeští veteráni proti nazlobeným Kanaďanům nepustili. Po přestávce začal náskok českého týmu výrazněji narůstat. Střelec Šelešovský se posunul dokonce na čtyři branky, v oslabení udeřil Roman Kala, druhou trefu přidal i Vápeník. Přesto, že se kanadští hráči v závěru snažili kontrovat, dokázali se dotáhnout na rozdíl dvou branek, více již nestihli. Definitivní úder do prázdné branky zasadil Roman Kala. Češi tak porazili Kanadu výsledkem 10:7.

Kanada - Česko 7:10 (3:5)

Branky a nahrávky:1. Pealock (Krawetz), 6. Geates, 17. Hunt, 28. Adams, 38. Vilio (Wancl), 39. Vilio, 40. Geates – 3. Stehlík (Pospíšil), 4. Šelešovský (Kala), 9. Vápeník (Suhrada), 11. Suhrada, 20. Šelešovský (Stehlík), 25. Šelešovský, 30. Kala (Stehlík), 32. Vápeník (Zadina), 33. Šelešovský (Polívka), 40. Kala


Kanada: Forbes – Pealock, Hunt, Geates, Krawetz, Adams, Melton, Bryan, Wandler, Vilio, Kennedy, Wand, Zoma


Česko: Hrachovina (35. Kudělka) – Polívka, Suhrada, Pelech, Stehlík, T. Würtherle, Pospíšil, Kala, Ulrich, Kazlepka, Zadina, Vápeník, Jindrák, Šelešovský.