Další desítka v podání Masters! Britové vzdorovali do pauzy

Další desítka v podání Masters! Britové vzdorovali do pauzy

I ve druhém vystoupení oslavili čeští inline hokejisté nastřílenou desítku. Masters si tentokrát zastříleli proti Velké Británii, když po vyrovnaném průběhu ovládli duel ve druhém poločase a zvítězili vysoko v poměru 10:2!

Úvodní minuty patřily jednoznačně českého výběru, z nabídnuté přesilové hry čtyři na dva vytěžily naše barvy maximum. Po chytrém pasu Langra otevřel skóre Balázs, chvíli na to prostřelil britského brankáře i Luboš Vích. Vypadalo to, že nás čeká jednoznačný ráz utkání, opak byl ale pravdou. Postaral se o to Brit Marcel Maly, který dvěma přesnými střelami vrátil svůj tým do zápasu. Klíčovou trefou utkání byl gól Roberta Hanáka v čase 19:47, trefa třináct vteřin před sirénou se v konečném součtu stala i vítěznou.

Kdo čekal po přestávce tlak Britů za vyrovnáním, byl hluboce zklamán. Zkušení Češi si již průběh utkání pohlídali, a to znamenitě. Luboš Vích s Pavlem Würtherlem dokonali po hattricku, po gólu přidali i Langr s Voleským. Výsledek se nakonec zastavil na výsledku 10:2. Češi mají po dvou výhrách skvělé skóre 21:6 a do závěrečné bitvy s Itálií půjdou z první pozice.

Česko - Velká Británie 10:2 (3:2, 7:0)

Branky a nahrávky: 5. Balázs (Langr), 6. Vích (Hejduk), 20. R. Hanák (Hejduk), 29. P. Würtherle (Langr), 32. Vích (Balázs), 33. P. Würtherle, 38. Voleský (Hejduk), 38. Vích, 38. Langr (Vích), 40. P. Würtherle (Vích) – 12. Maly, 19. Maly.

Česko: Málek (21. Pavlíček) – Balázs, Plášek, Vích, Hejduk – P. Hanák, R. Hanák, Schubert, Voleský, Pospíšil, Kala, P. Würtherle, Langr.

Velká Británie: Knock (33. Lowe) – Pakrin, Hehir, Newberry, Wightman, Morris, Maly, Pindlow, Coulstock, Gibbons, Shinwell, Grocutt, Giover, Goodman.