Filip Hronek si prodlužuje sezónu u inline hokeje. Snad získáme s Hradcem medaili, hlásí

Filip Hronek si prodlužuje sezónu u inline hokeje. Snad získáme s Hradcem medaili, hlásí

Opět zažil povedenou sezónu v zámoří, kterou korunoval účastí na MS v ledním hokeji v Bratislavě za českou reprezentaci. Filip Hronek se na světovém šampionátu blýskl 11 body (3+8) a byl vyhlášen nejlepším bekem celého turnaje. Po konci turnaje opět přesedlal na oblíbený inline hokej, na nějž se vždy těší celou sezónu.

Na konci května jste ještě bojoval na MS v ledním hokeji o medaili, o týden později už jste si zahrál extraligu v inline hokeji.
Je to pro mě hlavně zábava, hraji to už odmala. Máme v Hradci dobrou partu kluků a už to spolu hrajeme asi pět let. Nebereme to jako součást letní přípravy. Je to hlavně, jak jsem říkal, zábava. Byl jsem s kluky domluvený, že naskočím, jakmile mi skončí sezóna.

V čem jsou podle vás největší rozdíly oproti lednímu hokeji?
Je to jiné, protože se hraje na kolečkách a ne na ledě (směje se). Samozřejmě největším rozdílem je, že se nehraje do těla a tolik se to neprožívá. Hraje se hodně na puku, člověk toho může hodně vymyslet směrem dopředu.

Minulý víkend jste si v Brně zahrál i proti Dominiku Hrachovinu, s nímž jste byl pro změnu na MS v Dánsku. Váš kolega však není v brance, ale hraje v útoku…
Bavili jsme se spolu, hecovali navzájem, ale všechno v kamarádských mezích. Na kolečkových bruslích je výborný vzhledem k tomu, že v ledním hokeji chytá.

Na vzpomínaném nedávno skončeném MS v Bratislavě jste nakonec skončili čtvrtí. Mrzí vás to stále?
Byli jsme kousek od medaile, ale bohužel to neklaplo tak, jak jsme chtěli. Třeba si to teď vynahradím v inlinu s Hradcem, snad to vyjde.

Vy jste navíc získal cenu pro nejlepšího obránce MS. Potěšila vás tato cena?
Určitě je to super ocenění, ale rozhodně bych jej vyměnil za jakoukoliv medaili.

Jaké máte plány v nejbližších týdnech?
Po inlinu si zhruba dva týdny odpočinu a začnu zase naplno trénovat. Jasným cílem bude se znovu dostat do A-týmu Detroitu a udržet se v NHL.