Pohoda na úvod, veteráni vyučili Australany

Pohoda na úvod, veteráni vyučili Australany

Čeští veteráni mají na šampionátu v severní Itálii za sebou hladký vstup do turnaje. Proti Austrálii se příliš nadřít nemuseli, své útočné choutky dokonale ukojili a nakonec si připsali hladké vítězství v poměru 13:3.

Duel měl od úvodního vhazování jednoznačný průběh. Čeští hokejisté prokazovali svoji kvalitu, která o několik úrovní převyšovala australského soupeře. První radost našeho výběru přišla již po šestadvaceti vteřinách z hokejky Romana Kaly, který tím odstartoval výraznou demolici soupeře. V polovině páté minuty vedlo Česko po trefách Kazlepky, Suhrady a Vápeníka již o čtyři branky a zdálo se, že Austrálii nadělí ostudný příděl.

Celek z jižní polokoule se přece jen z úvodní letargie probral a několikrát nepříjemně zahrozil před brankářem Hrachovinou. Ani jednu z nabídnutých šancí ale nevyužil, a tak pouze počítal puky ve své síti. Brankáře Ellse ještě do přestávky Češi prostřelili pětkrát, řada stoprocentních příležitostí navíc zůstala nevyužita. Ani po přestávce se obraz hry nijak výrazně nezměnil, Češi velmi rychle dokonali deset vstřelených branek a vývojem utkání se bavili.

Drobná komplikace přišla z korekcí stavu do sítě střídajícího brankáře Kudělky, který hned třikrát tahal puk zpoza svých zad, ráz utkání se tím ale nezměnil. Zápas nakonec došel do závěrečné sirény s výsledkem 13:3 a vynesl českým veteránům na konto úvodní tři body do tabulky.

Česko - Austrálie 13:3 (8:0, 5:3).

Branky a nahrávky: 1. Kala, 3. Ulrich (Kazlepka), 5. Suhrada (T. Würtherle), 5. Vápeník (Zadina), 12. Selešovský, 15. Stehlík, 16. Selešovský (Kala), 20. Kala (Selešovský), 23. Ulrich (Stehlík), 25. Polívka (Jindrák), 26. T. Würtherle (Vápeník), 35. Stehlík (Kala), 36. Ulrich (Pospíšil) – 29. Szuster (Adams), 35. Pereira, 40. Boyle.

Česko: Hrachovina (21. Kudělka) – Polívka, Suhrada, Pelech, Stehlík, T. Würtherle, Pospíšil, Kala, Ulrich, Kazlepka, Zadina, Vápeník, Jindrák, Šelešovský.

Austrálie: Ells – Boyle, Beliveau, Yalda, Noodman, Szuster, Adams, Forbes-White, Moora, Voss, Pereira.