Play off Stilmat extraligy je tu! V osmifinále se Brno postaví proti Roller Stormu a Boskovice proti Zlínu

Play off Stilmat extraligy je tu! V osmifinále se Brno postaví proti Roller Stormu a Boskovice proti Zlínu

Rozhodující fáze sezony je tu, v sobotu dvěma osmifinálovými sériemi odstartují vyřazovací boje Stilmat extraligy. V osmifinálových bojích budou zápolit týmy ze sedmého až desátého místa o postup do čtvrtfinále. Mission Roller Brno si umístěním na sedmé příčce po základní části zajistilo pro osmifinále domácí prostředí a utká se s desátým Roller Stormem Praha. Boskovice skončily o bod před Zlínem, a tak budou mít v osmifinálovém vzájemném střetnutí výhodu domácího prostředí.

Nejvíce bodů z týmů v osmifinále posbíral brněnský celek, z jedenácti utkání zvítězil ve čtyřech z nich a v jednom prohrál po prodloužení, což mu tedy vyneslo třináct bodů. Jeho soupeř, Roller Storm Praha, zvítězil v základní části ve dvou případech a jednou prohrál po prodloužení. Tito dva osmifináloví soupeři se spolu utkali již v prvním kole, kdy Brno slavilo výhru na hřišti Roller Stormu 9:6.

Boskovice se Zlínem vyhrály shodně tři zápasy, boskovičtí inline hokejisté skončili o bod před Zlínem díky jedné výhře v prodloužení, zlínští totiž v jednom prodloužení padli. Boskovice, stejně jako Brno, hráli v základní části Stilmat extraligy na hřišti svého osmifinálového soupeře a nad Devils zvítězili poměrem 10:5.

Systém osmifinále

Obě utkání se hrají na ploše lépe umístěného mužstva po základní části a k aždé utkání musí mít vítěze. Hlavním kritériem pro postup, je větší počet vítězných utkání bez ohledu na to, zda se jedná o výhru v prodloužení nebo v normální hrací době. V případě nerozhodného výsledku po základní hrací době následuje pětiminutové prodloužení tři na tři. Nerozhodne-li se v pětiminutovém prodloužení, následují samostatné nájezdy v sérii po třech střelcích, následně po jednom do rozhodnutí. V první sérii musejí být střelci odlišní, v sérii do rozhodnutí se mohou střelci opakovat. V případě rovnosti vyhraných utkání, není pro postup rozhodující rozdíl ve skóre, a pokud je po dvou odehraných zápasech shodný počet vítězných zápasů, následuje bezprostředně po skončení druhého utkání prodloužení. Toto prodloužení nemá souvislost s druhým zápasem a je jakýmsi „třetím zápasem“, proto veškeré uložené tresty ve druhém zápase, vyjma trestů disciplinárních, končí a prodloužení začíná čtyři proti čtyřem. Prodloužení trvá deset minut a hraje se podle pravidla náhlé smrti. Nerozhodne-li se v „extra“ prodloužení, následují samostatné nájezdy v sérii po třech střelcích, následně po jednom do rozhodnutí. V první sérii musejí být střelci odlišní, v sérii do rozhodnutí se mohou střelci opakovat.

08.06.201910:00PředkoloMission Roller BrnoIHC Roller Storm Praha-:-
08.06.201911:00PředkoloHC BoskoviceIHC Devils Zlín-:-
08.06.201912:00PředkoloMission Roller BrnoIHC Roller Storm Praha-:-
08.06.201913:00PředkoloHC BoskoviceIHC Devils Zlín-:-