Ženská reprezentace má za sebou přípravný turnaj ve Francii. Zvládla jej na jedničku!

Ženská reprezentace má za sebou přípravný turnaj ve Francii. Zvládla jej na jedničku!

Vicemistryně světa už ladí formu na světový šampionát, který se letos uskuteční v Barceloně. Na přelomu května a června se totiž zúčastnily turnaje ve francouzském Rethelu a poměřily síly s Itálií a Francií. Česká děvčata pod vedením trenéra Mikaela Pančáka jej zvládly na jedničku a oba kvalitní soupeře dokázaly přehrát. Ač se soupeřky představily v plné síle s týmy, které už jsou kompletní pro MS 2019, Češky bojovaly s mixem opor a mladých hráček, které se zapracovávají do týmu a měly možnost kvalitní konfrontace na mezinárodní úrovni.

Výsledky českého týmu na turnaji:

Česko – Itálie 5:3
Branky a nahrávky: 1. Mlýnková (Mrázová), 3. Veselá (Lásková), 27. Mrázová (Čajanová), 34. Kaplanová (Vávrová), 35. Jůzková (Kaplanová).

Francie – Česko 2:4
Branky a nahrávky: 4. Mlýnková (Čajanová), 8. Lásková (Mrázová), 18. Mrázová (Čajanová), 28. Kaplanová.

Sestava: Plucnarová, Dvořáková – Veselá, Vlková, Mrázová, Kaltounková, Kovářová, Kaplanová, Jůzková, Pipková, Vávrová, Lásková, Mlýnková, Čajanová.

Hodnocení turnaje trenéra Mikaela Pančáka: "S prověrkou jsem spokojený, vyzkoušeli jsme mladé hráčky, ale taky i ty služebně starší. Mladé hráčky ukázaly potenciál do budoucna, jak do pole, tak i do branky. Starší hráčky se také ukázaly v dobrém světle. Nyní budeme pokračovat v přípravě na World Roller Games 2019 dvěma kempy v termínech 15.-16. června a 22.-23. června, na což naváže závěrečný kemp pro nominovaný tým, který se bude konat 28.-30. června."