Přerov zdolal hranici sta gólů i Roller Storm a získal Prezidentský pohár

Přerov zdolal hranici sta gólů i Roller Storm a získal Prezidentský pohár

Více než sto branek nasázeli v základní části STILMAT extraligy inline hokeje hráči Přerova. Roller Storm Praha v posledním utkání porazili 13:4, když zápas prakticky po celou dobu kontrolovali. Ziskem tří bodů si Hanáci vysloužili Prezidentský pohár, který jim patří jakožto nejlepšímu týmu základní části.

První gól vstřelil domácí Přerov už po 21 sekundách od úvodního buly. Zbořil přepustil puk Petru Školoudovi, který vymetl pravou šibenici. Hosté hrozili především z brejků, branky v první čtvrtině ale dávali pouze Hanáci. Kapitán Night Birds Pavel Hanák si vyměnil kotouč s Alešem Jerglem, jenž uklízel do volné části pražské klece. Stejný hráč využil v deváté minutě zadovku od Ference a procpal kotouč skrz Škubalovu výstroj. Gólový účet prvních dvanácti minut uzavřel znovu Aleš Jergl, z úniku zkompletoval hattrick.

Ve čtrnácté minutě se poprvé prosadili i hráči Roller Storm. Petráš si na modré čáře všiml před brankou postaveného Jana Merkla, který z jeho kolmice vytěžil maximum možného. Druhá perioda skončila nerozhodně 1:1. Domácí většinu svých šancí nevyužili. Výjimkou byla situace ze začátku 24. minuty, kdy po střele Školouda zaznamenal úspěšnou dorážku Pavel Hanák.

Remízou následně skončilo i třetí dějství. Jakub Navrátil zasekl kotouč, zbavil se svého soka a prostřelil Škubala mezi jeho rukou a tělem. Přes beton Dohnala nasměroval kotouč do sítě Zdeněk Petráš a snížil na 2:6 z pohledu celku z hlavního města. Přerované hráli hlavně pro diváky. Ti viděli také přesnou ránu z první, kterou se po nahrávce od Andrýska prezentoval Petr Školoud. Hráčům Roller Storm zase vyšel protiútok. Po dvou dobrých zákrocích Škubala – jedněch z mnoha v zápase – si Dohnala položil Jan Kern a bekhendem skóroval.

Nejvíce branek, sedm, padlo v poslední části duelu. Krásnou výměnu předvedli Jergl s Jakubem Navrátilem a druhý jmenovaný přesně zakončil. Vzápětí si oba hráči role prohodili a Aleš Jergl se postaral o 100. gól Night Birds v letošní extraligové sezoně. Ve 41. minutě navíc Škubalovi vstřelil také desátou branku svého týmu v zápase.

Poslední trefu Pražanů zaznamenal Jan Merkl, který z první zavěsil do pravé šibenice a zmařil čisté konto střídajícímu brankáři Přerova Mánkovi. Publiku se musela líbit akce Jakuba Ference. Škubalovi vysekl kličku á la Peter Forsberg a zasunul kotouč k levé tyči. Střelou přes protihráče dovršil hattrick Jakub Navrátil, jenž ve 47. minutě také výčet branek v utkání uzavřel.

Přerov po vítězství 13:4 převzal Prezidentský pohár pro vítěze základní části STILMAT extraligy inline hokeje.

Pavel Hanák (kapitán IHC Night Birds Přerov): Zápas to byl těžký. Je dobře, že jsme ho zvládli v hlavách. Soupeř měl málo hráčů a věděli jsme, že nemá takovou kvalitu. Chtěli jsme proto rychle dát góly. To se nám povedlo a pak už to bylo jen o udržení koncentrace. Postupně jsme přidávali další branky.

Jan Merkl (kapitán IHC Roller Storm Praha): Nemyslím si, že Přerov byl až tak úplně lepší. My jsme ale selhávali v koncovce, nedávali jsme góly. Za stavu 7:2 z pohledu Přerova už jsme to fyzicky nezvládli. Musím ale pochválit brankáře, který zmařil několik gólovek soupeře.


01.06.2019 17:00| 9.kolo| Přerov | 108 diváků
IHC Night Birds Přerov
IHC Night Birds Přerov
IHC Roller Storm Praha
13:4
IHC Roller Storm Praha
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: David Prokš, Petr Sedlák

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:21IHC Night Birds Přerov-1:0Petr ŠkoloudMikuláš Zbořil
05:18IHC Night Birds Přerov-2:0Aleš JerglPavel Hanák
08:21IHC Night Birds Přerov-3:0Aleš JerglJakub Ferenc
09:17IHC Night Birds Přerov-4:0Aleš JerglJakub Navrátil
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
13:07IHC Roller Storm Praha-4:1Jan MerklZdeněk Petráš, Dominik Dušek
23:05IHC Night Birds Přerov-5:1Pavel HanákPetr Školoud, Martin Gremlica
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
25:15IHC Night Birds Přerov-6:1Jakub NavrátilAleš Jergl, Martin Gremlica
29:18IHC Roller Storm Praha-6:2Zdeněk PetrášJan Kern
34:43IHC Night Birds Přerov-7:2Petr ŠkoloudJan Andrýsek
35:43IHC Roller Storm Praha-7:3Jan KernZdeněk Petráš, Miroslav Dani
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:51IHC Night Birds Přerov-8:3Jakub NavrátilAleš Jergl
38:23IHC Night Birds Přerov-9:3Aleš JerglJakub Navrátil
40:21IHC Night Birds Přerov-10:3Aleš JerglJakub Navrátil, Martin Gremlica
42:02IHC Roller Storm Praha-10:4Jan MerklJan Kern, Daniel Klinecký
43:14IHC Night Birds Přerov-11:4Jakub FerencPetr Školoud
43:27IHC Night Birds Přerov-12:4Jakub NavrátilAleš Jergl
46:42IHC Night Birds Přerov-13:4Jakub NavrátilAleš Jergl