Další obrat Olomouc nedotáhla, po těsné bitvě slaví vítězství Brno

Další obrat Olomouc nedotáhla, po těsné bitvě slaví vítězství Brno

Poslední utkání sobotního programu v Brně nabídlo souboj mezi domácím Mission Rollerem a hostující Olomoucí. Brno si vypracovalo kolem poloviny duelu slušný náskok, ale poté nechalo hrát soupeře, a tak se o výsledek muselo strachovat. Vyrovnání ale nakonec nepřišlo, a tak domácí uhájili vítězství 6:5.

Zatímco v prvním sobotním zápase Olomouce se na branku čekalo deset minut, tady přišla hned dvaadvaceti sekundách hry, kdy se nad rameno Hrachoviny do šibenice trefil Jakub Cik – 0:1. Domácí špatný start nesrazil a rychle vyrovnali, když se na konci druhé minuty prosadil ranou z pravého křídla František Kazlepka – 1:1. Také další velká šance poté skončila brankou, obrat ve skóre zařídil po akci tří proti jednomu Jan Dufek – 2:1. Na druhé straně držel Brno skvělý Hrachovina, ale v desáté minutě stejně inkasoval, když se z levého kruhu trefil příklepem Lubomír Vích – 2:2. Tobiáš Handl poté trefil ještě břevno, ale další branka v první části nepřišla.

Na začátku té druhé už ale ano a domácí opět svému soupeři odskočili. Nejprve se po pravém straně rozjel kapitán Mission Rolleru Roman Skácel a utěšenou střelou ze zápěstí se trefil pod ruku brankáře – 3:2. Za necelé tři minuty bylo na straně domácích ještě veseleji, když z dálky vystřelil Jan Dufek a jeho pokus propadl k levé tyči – 4:2. Zvýšit náskok celku z jihu Moravy mohl Stehlík, mířil jen do oblouku branky a na druhé straně Ministr střílel do břevna. Snížení zařídil až kapitán Eagles Jiří Paška, který stál na konci hezké akce v přesilovky – 4:3. Ještě před polovinou zápasu mohl srovnat Roupec, ale Hrachovina jej zastavil na čáře ve stylu Dominika Haška.

V úvodu třetí čtvrtiny zahrozil opět Tobiáš Handl, v tutovce ale trefil je beton a neproměněná šance jej mohla mrzet. Do brejku se totiž dostal Ondřej Stehlík a chladnokrevně zakončil mezi nohy brankáře – 5:3. Šestou branku měl na holi Trnka, ale trefil jen spojnici, a tak si domácí museli ještě tři minuty počkat, než vypálil znovu František Kazlepka a trefil se nad rameno brankáře do šibenice – 6:3. Mission Roller měl skvělý náskok, ale jeho aktivní hra pomalu uvadala. Olomouc ještě do konce části zásluhou Baptista Boitarda – 6:4.

Během poslední dvanáctiminutovky už Eagles vrhli své zbylé síly do útoku a byli vepředu hodně aktivní. Předchozí střelec Olomouce mohl znovu snížit, tentokrát jej ale v jasné šanci vychytal Hrachovina. Skórovat se povedlo až v 41. minutě Jakubu Cikovi, který se trefil po průniku k pravé tyči nad beton domácího brankáře – 6:5. Domácí poté ustáli oslabení, v němž navíc mohl rozhodnout Dufek ale neuspěl. V závěru to zkusili Hanáci bez brankáře, ale marně, a tak Brno uhájilo těsnou výhrou za tři body.

František Kazlepka (Mission Roller Brno): „Chtěli jsme vyhrát, protože nám šlo hlavně o to, abychom předkolo hráli v domácím prostředí. Chtěli jsme více, šli jsme si pro to a zaslouženě máme tři body.“

Jakub Cik (IHC Eagles Olomouc): „Brno si to zasloužilo. Neměli jsme takovou chuť jako v prvním zápase a projevilo se to na skóre. Zkoušeli jsme ještě dotahovat, ale už nám nezbylo moc času. Je to škoda.“



01.06.2019 17:00| 9.kolo| Brno | 25 diváků
Mission Roller Brno
Mission Roller Brno
IHC Eagles Olomouc
6:5
IHC Eagles Olomouc
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Michal Antonín, Tomáš Výborný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:22IHC Eagles Olomouc-0:1Tomáš SršeňJiří Paška
01:48Mission Roller Brno-1:1František KazlepkaLuboš Rosendorf, Dominik Trnka
05:35Mission Roller Brno-2:1Jan DufekRoman Skácel, Dominik Hrachovina
09:46IHC Eagles Olomouc-2:2Lubomír VíchJakub Cik
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
14:26Mission Roller Brno-3:2Roman SkácelDominik Hrachovina, Ondřej Stehlík
16:58Mission Roller Brno-4:2Jan DufekOndřej Stehlík, David Sedláček
20:50IHC Eagles OlomoucPPG4:3Jiří PaškaFilip Hrbatý, Pavel Handl
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:42Mission Roller Brno-5:3Ondřej StehlíkDominik Hrachovina, Luboš Rosendorf
29:26Mission Roller Brno-6:3František KazlepkaRoman Skácel, Dominik Trnka
34:50IHC Eagles Olomouc-6:4Baptiste BoitardJakub Cik
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
40:33IHC Eagles Olomouc-6:5Jakub CikDavid Roupec