Olomouc proti Boskovicím nasázela šest branek v řadě a předvedla skvělý obrat

Olomouc proti Boskovicím nasázela šest branek v řadě a předvedla skvělý obrat

Sobotní brněnský inline hokejový maraton pokračoval duelem mezi Boskovicemi a Olomoucí. Domácí chtěli konečně zvítězit a měli dobře nakročeno, ovšem prohospodařilo slibný náskok a pustili Hanáky zpět do hry. Eagles během druhé poloviny zápasu skóre otočili a dokráčeli si pro tři body. Hattrickem se za domácí blýskli Erik Pospíšil, za hosty pak David Roupec.

První šanci duelu měli hosté, ránu Tobiáše Handla zastavilo břevno. Branek se diváci dočkali až na konci první čtvrtiny. Do vedení se dostali hosté, když se do úniku dostal Jakub Cik a svůj nájezd zakončil ranou pod lapačku – 0:1. Za minutu domácí vyrovnali, když dostal na kruh nabito Erik Pospíšil a jeho pokus proletěl k tyči – 1:1. V samém závěru čtvrtiny zahrozil ještě boskovický Šebek, ale v tutové šanci trefil jen brankáře.

Na začátku druhé části domácí otočili skóre. Na konci akce stál opět produktivní Erik Pospíšil, jenž těžil za parádního pasu Müllera – 2:1. Za necelé dvě minuty bylo na straně domácích ještě veseleji, když se prosadil Lukáš Olejšek tečí do prázdné branky – 3:1. Odpověď hostů přišla taktéž za necelé dvě minuty, povedenou akci zakončoval Filip Hrbatý – 3:2. Vyrovnání měl na hokejce Jakub Cik, ale neuspěl, a z protiútoku se trefil ranou pod břevno Jakub Němec. Další snížení Eagles přišlo ještě v téže části, když se prudkou ranou příklepem prezentoval Jakub Cik. Na góly bohatou čtvrtinu uzavřel opět domácí Erik Pospíšil, který po individuální akci zvýšil na 5:3 a završil hattrick.

Ve třetí čtvrtině začala velká stíhací jízda Olomouce. Minutu po začátku části snížil ranou k tyči z pravé strany David Roupec. Domácí poté sice přežili obrovské šance Tobiáše Handla a Pašky, a také přesilovku, při níž je hned třikrát zachránila tyč, ale vyrovnání neunikli. Na začátku 36. minuty se kotouč dostal k Jakubu Čuříkovi, který se do něj opřel z velké dálky, ale trefil se parádně mezi betony gólmana Boskovic – 5:5.

Olomouc byla pochopitelně na koni a zkraje poslední dvanáctiminutovky skóre otočila. Külzer sice nejprve podržel svůj celek, ale poté nestačil na ránu Davida Roupce, který pálil příklepem opět s milimetrovou přesností. Ten stejný hráč – tedy David Roupec – navíc podobnou palebnou pozici dostal k dispozici přesně za tři minuty a opět se trefil pod břevno. Neuběhlo ani dvacet sekund a trefil se také Matěj Tomajko, a to přesně k tyči. Snovou pasáž hry Hanáků zakončila ještě jedna branka, o níž se postaral Tobiáš Handl a hosté rázem vedli už 9:5 a o výsledku bylo rozhodnuto. Boskovice si vzaly timeout, ale už se zmohly jen na závěrečné snížení z hole Lukáše Šmída – 6:9.

Eagles Olomouc předvedli v Brně velký obrat, po kterém zaslouženě získali tři body.

Filip Král (HC Boskovice): „Do utkání jsme vstoupili dobře, vedli jsme o dvě branky, ale jako nezkušený tým jsme si to v závěru nepohlídali. Musíme se z toho do příště poučit.“

Igor Macháček (IHC Eagles Olomouc): „Kluci hráli velmi dobře, ale výsledek neodpovídá průběhu zápasu. Rozhodli jsme až v poslední čtvrtině díky třem hezkým gólům a celý zápas se otočil. Musím říct, že Boskovice hrály velmi dobře.“



01.06.2019 15:30| 9.kolo| Brno| 25 diváků
HC Boskovice
HC Boskovice
IHC Eagles Olomouc
6:9
IHC Eagles Olomouc
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Tomáš Výborný, Michal Antonín

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
09:58IHC Eagles Olomouc-0:1Jakub CikFilip Hrbatý
11:00HC Boskovice-1:1Erik Pospíšil
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
12:50HC Boskovice-2:1Erik PospíšilTomáš Müller, David Bílý
14:28HC Boskovice-3:1Lukáš OšlejšekJakub Němec
16:45IHC Eagles Olomouc-3:2Filip HrbatýDaniel Ministr
18:18HC Boskovice-4:2Jakub NěmecLukáš Ošlejšek
20:57IHC Eagles Olomouc-4:3Jakub CikFilip Hrbatý
22:55HC Boskovice-5:3Erik Pospíšil
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
25:05IHC Eagles Olomouc-5:4David RoupecTomáš Sršeň
35:12IHC Eagles Olomouc-5:5Jakub ČuříkDavid Roupec, Tomáš Sršeň
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
36:42IHC Eagles Olomouc-5:6David Roupec
39:47IHC Eagles OlomoucPPG5:7David RoupecJakub Čuřík, Tobiáš Handl
40:05IHC Eagles Olomouc-5:8Matěj TomajkoJakub Cik
40:57IHC Eagles Olomouc-5:9Tobiáš HandlJakub Cik, David Roupec
47:52HC Boskovice-6:9Lukáš Šmíd