Kanci porazili kladenské Čerty, hattrick zaznamenali domácí Gazda a hostující Kvapil

Kanci porazili kladenské Čerty, hattrick zaznamenali domácí Gazda a hostující Kvapil

Velmi mladý tým přivezli kladenští Čerti ke dvěma zápasům na Moravu. V Uherském Brodě hráli ovšem mladíci kolem kapitána Kvapila dlouho vyrovnanou partii, kterou rozhodla lepší efektivita na domácí straně. Kanci zvítězili 10:7 i díky hattricku Gazdy a v posledním extraligovém kole přeskočili v tabulce Kladno.

První čtvrtina zápasu nabídla vyrovnanou bitvu. Jak Chovanec, tak Pulec museli řešit na začátku řadu ošemetných situací. Oba si ovšem poradili na výbornou. Ve čtvrté minutě Pulce zachránilo břevno po střele Budila, z další šance už ale inkasoval. David Pavlůsek poslal po pěti minutách hry domácí do vedení.

Kanci mohli jít do dvoubrankového náskoku ještě do přestávky, ale nabídnutou přesilovku nevyužili. Naopak Hašek předvedl sólovou akci, po které musel Chovanec předvést skvělý zákrok. Ve druhé čtvrtce se okamžitě prosadil Daniel Gazda, který překonal střídajícího brankáře Halamku. Hosté mohli záhy snížit, ale Turek se ani nadvakrát nedostal Chovancovi na kobylku.

Následně sudí vylučovali na obou stranách. Nejdřív nezužitkovali domácí přesilovku a hned následně nevyužilo Kladno ke snížení dvojnásobnou početní převahu. Naopak se prosadil z brejku Radim Budil ve vlastním oslabení. Kladno se přesto vrátilo do zápasu a dokonce snížilo na rozdíl jediné branky. Dvakrát se totiž prosadil Marek Kvapil. Jenže pohodlnější dvoubrankový náskok bráti Broďanům deset sekund před druhou sirénou Jan Mikulec.

Hosté dopláceli na neproměňování šancí, naopak Kanci byli velmi efektivní. Takže když na 5:2 zvýšil tvrdou ranou Radim Budil, zdálo se, že je téměř rozhodnuto. Jenže o chvíli později vrátil Kladno do zápasu nejvýraznější hráč hostů Marek Kvapil a dovršil hattrick. Na druhé straně se prosadil Marek Haloda, ovšem ještě do pauzy znovu snížil Petr Hašek a dal naději Středočechům do poslední čtvrtiny.

Jenže do té vstoupili skvělým způsobem Kanci a definitivně zápas ovládli. Domácí se totiž trefili během 90 sekund třikrát. Hattrick díky dvěma zásahům dokonal Daniel Gazda, kterého doplnil gólem Michael Janota. Desátou branku domácích vstřelil Patrik Vaněk. Hosté se tak už zmohli jen na korekci skóre, když se také trefili třikrát během minuty a půl. Nejdřív se prosadil Aleš Petrus, po něm se dvakrát radoval z gólu Štěpán Turek. Kladno tak v Brodě prohrálo a sezonu zakončí na posledním místě.

Jan Heča (trenér Uherského Brodu): „Jsem rád, že se nám podařilo na rozdíl od předchozího utkání proměňovat šance. Podržel nás také brankář Chovanec, a tak jsme mohli sezonu zakončit vítězně.“

Milan Tuláček (trenér Kladna): „Byl to po většinu času vyrovnaný zápas, který rozhodl individuální výkon soupeřova gólmana a naše neproměňování šancí.“