Inline hokejisté Hradce přehráli také Brno, z jihu Moravy mají plný počet bodů

Inline hokejisté Hradce přehráli také Brno, z jihu Moravy mají plný počet bodů

Úspěšnou sobotní misi mají za sebou hráči Hradce Králové. Ti po dopolední výhře nad Boskovicemi zvládli také zápas po poledni proti Brnu, které přehráli 6:2. Hattrickem se na výhře podílel Jakub Novák, Východočeši zapsali do tabulky další cenné tři body.

Utkání začali hosté aktivněji a také si vytvořili první šanci. Po křídle se protáhl Kuťák, který se zbavil svou soupeřů, ale sám před brankou trefil jen lapačku Chvátala. Domácí poté využili přesilovku, při které navíc mohli inkasovat, ale Jakuba Nováka v brejku opět zastavil gólman Brno. Celek z jihu Moravy se do vedení dostal až po konci přesilovky. Po křídle se rozjel František Kazlepka a jeho pokus propadl na bližší tyči brankáři do sítě – 1:0. Domácí byli na koni, ale další přesilovku nevyužili.

Na začátku další třetiny, která byl zprvu hodně opatrná, zahrozil Dufek, gólman Hradce ale zasáhl držadlem hole. Hosté ztroskotávali na nepřesnostech v zakončení, ale vyrovnání v jediné větší šanci druhé části dočkali. Na levém kruhu dostal prosto Jakub Novák a prudkou ranou se trefil přesně pod břevno nad lapačku Chvátala – 1:1. Od té doby měli Východočeši herně navrch.

Hned na začátku třetí čtvrtiny skóre otočili, když se k tyči z mezikruží trefil opět Jakub Novák – 1:2. Následně domácí mohli vyrovnat při přesilovce ale Mahdal se činil zákroky na brankové čáře. Vzápětí mohl zvýšit Lukáš Novák, v pádu ale nedokázal zamést kotouč do poloodkryté branky. Minutu a půl před koncem čtvrtiny už se ale hosté třetího gólu dočkali, když si na přihrávku najel David Malík a z první zametl kotouč pod ležícího brankáře – 1:3.

Poslední čtvrtinu otevřela opět branka hostů, po krásné kombinaci zakončil do prázdné branky kapitán Hradce Aleš Půlpán – 1:4. Domácí odpověděli snížením za necelou půlminutu, když se trefil Jan Dufek, ale navrch měli stále hosté. Ti nejprve přestáli velkou šanci Skácela a také závar před Mahdalem, a poté sami udeřili. Z druhé vlny si najel před branku Lukáš Bezděk a zakončil k tyči – 2:5. V samém závěru Skácel neproměnil velkou šanci, když minul prázdnou brankou a na druhé straně přidal pojistku výhry hostů Jakub Novák, který završil hattrick – 2:6. Konec duelu ještě ozdobila bitka a také snížení domácího Ondřeje Stehlíka – 3:6.

Hradečtí tříbrankový náskok uhájili a z Brna si odvezli šest bodů.

Dominik Hrachovina (Mission Roller Brno): „Po minulém víkendu jsme zažili velké zlepšení, ale jediným naším velkým problémem je stále koncovka. Proti Hradci jsme odehráli dobrý zápas, ale zakončení nás doběhlo. Celou sezóny je to náš největší kámen úrazu.

Filip Kuťák (ILHK Hradec Králové): „Chtěli jsme si z Brna odvézt šest bodů, což se nám povedlo. Proti Brnu jsme byli lepší a potvrdili jsme kvalitu. Proměňovali jsme si šance, které jsme si vytvořili, a hodně nás podrželi oba brankáři.



01.06.2019 13:00| 9.kolo| Brno | 25 diváků
Mission Roller Brno
Mission Roller Brno
ILHK Hradec Králové
3:6
ILHK Hradec Králové
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Stanislav Lerch, Michal Antonín

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
08:38Mission Roller Brno-1:0František KazlepkaDominik Hrachovina
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
20:08ILHK Hradec Králové-1:1Jakub NovákFilip Hronek, Aleš Půlpán
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
25:15ILHK Hradec Králové-1:2Jakub NovákFilip Hronek
34:24ILHK Hradec Králové-1:3David MalíkLukáš Bezděk , Filip Kuťák
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:08ILHK Hradec Králové-1:4Aleš PůlpánJakub Novák
37:35Mission Roller Brno-2:4Jan DufekDominik Hrachovina, Roman Skácel
42:15ILHK Hradec Králové-2:5Lukáš Bezděk David Malík, Filip Kuťák
46:30ILHK Hradec Králové-2:6Jakub NovákLukáš Novák
47:10Mission Roller Brno-3:6Ondřej Stehlík