Zlín drtivě porazil Kladno v omlazené sestavě

Zlín drtivě porazil Kladno v omlazené sestavě

Kladno přijelo do Zlína ve značně oslabené sestavě a drtivou část týmu tvořili junioři. A to se také podepsalo na vývoji zápasu, kdy domácí Ďáblové šli hned v první minutě do vedení a od této chvíle dominovali. Tomáš Pavlůsek si připsal pět gólů.

Devils bleskově vstoupili do zápasu, když se hned ve 24 sekundě zápasu z gólu radoval David Hrazdira. Následně dostali domácí příležitost přesilové hry a tu také využili. Juraj Jurík jel úplně sám na brankáře Pulce a bekhendovým blafákem ho překonal. Kladno však snížilo zásluhou Daniela Procházky, jehož střela byla ztečována bránícím hráčem přímo mezi nohy zlínského brankáře. Třetí gól Zlína vstřelil Jiří Suhrada přesnou střelou z mezikruží. V 11. minutě proměnili Devils i svou druhou přesilovku, postaral se o to Vladimír Váňa.

Třetí přesilovku už Devils nedokázali proměnit a tak přišel trest. Petr Hašek z mezikruží trefil přesně otvor mezi dvěma betony. Zlín však následně přidal tři slepené góly. O ty se postaral Juraj Jurík, Tomáš Pavlůsek a Richard Kobylík.

I do třetí čtvrtiny vstoupili lépe domácí. Tomáš Pavlůsek si vybruslil s pukem zpoza branky a prostřelil Halamku. Kladenský Sachr dostal příležitost trestného střílení, to však nedokázal využít. Huf jeho pokus chytil. Devils se následně prosadili i v oslabení. Tomáš Pavlůsek prošel hostující obranou jako nůž máslem a zkompletoval tak hat-trick. Jen o necelou minutu později Kladno snížilo zásluhou šťastného gólu Jana Kvapila. Na konci další kombinace stál Vladimír Váňa, který přidal jubilejní desátý gól svého týmu.

Čtvrtou čtvrtinu zahájil gól Tomáše Pavlůska ve hře tří proti třem. A ten samý hráč se prosadil i o minutu a půl později, kdy mu skvěle přihrál Richard Kobylík. Kladno snížilo zásluhou Štěpána Turka. Hosté měli následně druhou šanci trestného střílení v zápase, ani tentokrát však Huf puk za své záda nepustil. Zápas ukončil gól Zlína v oslabení, o který se zasloužil Richard Kobylík.


Aleš Bachánek (trenér IHC Devils Zlín): „Hra se odvíjela od toho, v jaké sestavě soupeř přijel. Hned v první minutě jsme dali gól a od té doby jsme dominovali.“

Milan Tuláček (trenér HC Čerti Kladno): „Nastoupili jsme s mladýma klukama, které chceme na příští sezónu zapracovat do A-týmu. Odvedli zhruba to, co jsme si od toho představovali.“



01.06.2019 13:00| 9.kolo| Zlín| 32 diváků
IHC Devils Zlín
IHC Devils Zlín
IHC Čerti Kladno
13:4
IHC Čerti Kladno
Přesilové hry: -:- | PPG: 4:0 | SHG: 2:0
Rozhodčí: Stanislav Cik, Josef Novotný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:24IHC Devils Zlín-1:0David HrazdiraTomáš Pavlůsek
03:10IHC Devils ZlínPPG2:0Juraj JuríkJaroslav Janeba
04:12IHC Čerti Kladno-2:1Daniel ProcházkaFilip Sachr
06:30IHC Devils Zlín-3:1Jiří SuhradaDavid Hrazdira
10:14IHC Devils ZlínPPG4:1Vladimír VáňaTomáš Pavlůsek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
19:15IHC Čerti Kladno-4:2Petr HašekAleš Petrus
21:15IHC Devils ZlínPPG5:2Juraj JuríkTomáš Pavlůsek, David Hrazdira
21:39IHC Devils Zlín-6:2Tomáš PavlůsekJuraj Jurík, Jaroslav Janeba
22:57IHC Devils Zlín-7:2Richard Kobylík
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:24IHC Devils Zlín-8:2Tomáš Pavlůsek
30:22IHC Devils ZlínSHG9:2Tomáš PavlůsekVladimír Váňa
31:14IHC Čerti Kladno-9:3Jan Kvapil
34:16IHC Devils Zlín-10:3Vladimír VáňaJuraj Jurík, Jaroslav Janeba
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:15IHC Devils ZlínPPG11:3Tomáš PavlůsekJaroslav Janeba, Richard Kobylík
38:45IHC Devils Zlín-12:3Tomáš PavlůsekRichard Kobylík, Jiří Suhrada
40:39IHC Čerti Kladno-12:4Štěpán TurekJan Kvapil
47:44IHC Devils ZlínSHG13:4Richard KobylíkMichal Gago, Pavel Klhůfek