Přerov v souboji o první místo zdolal Prague Rats a je blízko zisku Prezidentského poháru

Přerov v souboji o první místo zdolal Prague Rats a je blízko zisku Prezidentského poháru

Zápas o první místo viděli diváci v Přerově. Domácí Night Birds ztráceli na Prague Rats tři body a manko se jim podařilo smazat. Pražany pokořili rozdílem jediné branky. O klíčový zásah na 4:3 se ve čtvrté čtvrtině postaral v přesilovce reprezentační obránce Mikuláš Zbořil. Hanáci jsou blízko zisku Prezidentského poháru pro vítěze základní části.

Zápas nabídl od začátku svižné tempo. Po levé straně pronikl až do střelecké pozice domácí kapitán Hanák, Michajlov jeho pokus vyrazil mimo. Zanedlouho musel čelit tutovce Ference a i tentokrát Rats z hlavního města podržel. Hosté odpověděli možností Jakuba Bernada. Ten si na pravé straně řekl o přihrávku a nehlídaný vypálil z první. Dohnal se roztáhl na zemi a kotouč bravurně vyškrábl vedle branky.

Sám před Michajlovem střílel Hanák, zezadu tísněný soupeřem přestřelil. V desáté minutě se už Přerované radovali z gólu. Přesné přihrávky od Andrýska využil Jakub Navrátil, na jehož ránu z první Michajlov nestačil. Těsně před přestávkou mohli Night Birds svůj náskok zdvojnásobit. Brejk tří proti jednomu zakončoval Školoud a střelou příklepem orazítkoval brankovou konstrukci.

Další Školoudovu střelu zlikvidoval ramenem Michajlov. Zanedlouho dokázal zastavit i slibnou příležitost, ve které se ocitl Hanák. Přerovský kapitán to zkoušel z různých pozic, v patnácté minutě chtěl Michajlova nachytat u přední tyče, ale brankář Pražanů pohotově vytrčil levý beton. V následujících možnostech neuspěli Zbořil se Školoudem a na druhé straně Poul. Ve dvacáté minutě se hosté dočkali vyrovnání. Z levého kruhu vymetl vzdálenější horní růžek Radek Pavlata.

Přerov rychle zareagoval. Z pravé strany poslal před branku chirurgicky přesný pas Hanák a Petru Školoudovi stačilo ho jen usměrnit za záda Michajlova. Ve stejné minutě, jednadvacáté, ale tým z metropole podruhé v utkání znegoval skóre. Před Dohnalem číhal Martin Tvrzník a po přihrávce od Přibyla jej zblízka prostřelil.

Třetí čtvrtina nabídla jediný gól. Ve 35. minutě nahrál Ferenc po vyhraném buly Aleši Jerglovi, který přesným pokusem nad beton gólmana využil přesilovku a vrátil Přerovu těsný náskok. Početní převahu zužitkovali ve 39. minutě také hráči Rats. Bernad posunul na modrou čáru na Martina Tvrzníka, jenž střelou kousek nad hrací plochou podruhé v zápase překonal Dohnala.

Rozhodující trefa padla ve 41. minutě. Podruhé v přesilovce se prosadil tým Přerova, když Jergl přihrával a Mikuláš Zbořil si u pravé tyče poradil s Michajlovem. Pražané to ještě v závěru, ač hráli v oslabení, zkusili bez gólmana. Dohnal jim ale počtvrté v utkání vyrovnat nedovolil.


Mikuláš Zbořil (obránce IHC Night Birds Přerov, střelec vítězné branky):" Byl to nejtěžší zápas, který jsme hráli. Praha má silné mužstvo a nebylo snadné ji porazit. Utkání mělo napínavý průběh, myslím, že i diváci si ho museli užít."

Martin Mecera (trenér IHC Prague Rats): "Blahopřeji domácím, sehráli proti nám výborné utkání. Kromě posledních třech, čtyř minut jsme je nebyli schopní přehrát. Přerov vyhrál zaslouženě, před play-off jsme nepodali výkon, kterým bychom je mohli porazit."



01.06.2019 13:00| 9.kolo| Přerov | 148 diváků
IHC Night Birds Přerov
IHC Night Birds Přerov
IHC Prague Rats
4:3
IHC Prague Rats
Přesilové hry: -:- | PPG: 2:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: David Prokš, Petr Sedlák

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
09:40IHC Night Birds Přerov-1:0Jakub NavrátilJan Andrýsek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
19:25IHC Prague Rats-1:1Radek PavlataMartin Tvrzník, Jiří Brandejský
21:03IHC Night Birds Přerov-2:1Petr ŠkoloudPavel Hanák, Mikuláš Zbořil
21:41IHC Prague Rats-2:2Martin TvrzníkAdam Přibyl, Jakub Bernad
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
34:40IHC Night Birds PřerovPPG3:2Aleš JerglJakub Ferenc
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
38:04IHC Prague RatsPPG3:3Martin TvrzníkJakub Bernad, Adam Přibyl
40:14IHC Night Birds PřerovPPG4:3Mikuláš ZbořilAleš Jergl, Pavel Hanák