Storm se trápil v zakončení, z Nového Jičína tak odjíždí bez bodů

Storm se trápil v zakončení, z Nového Jičína tak odjíždí bez bodů

Nový Jičín v předposledním domácím zápase letošního ročníku přivítal na své palubovce hokejisty Stormu Praha. O osudu zápasu rozhodla produktiva, kterou měli lepší domácí hráči. Ti si v zápase vytvořili v první čtvrtině tříbrankový náskok, který nakonec rozhodl o osudu utkání.

Do utkání vstoupili lépe domácí hráči Nového Jičína, kteří do utkání vstoupili ve vysokém tempu. Ta se jim vyplatila, neboť se dostali díky tomu poměrně rychle do vedení. V závěru páté minuty našel Ondřej Kovařčík Michaela Chvostka, který přízemní střelou otevřel skóre utkání. Hned z následující akce to bylo pro domácí ještě veselejší, když hostujícího gólmana přízemní střelou překonal Robin Gebauer. Hostující hráči hrozili převážně z rychlých protiútoku, ale trápili se na výborně chytajícím Kamilovi Gabauerovi. Naopak domácím rychlé akce vycházeli, když z jedné takové přidal třetí gól Daniel Plitko. Nový Jičín tak vyhrál první čtvrtinu 3:0.

Od druhé čtvrtiny už byl zápas herně vyrovnanější, hrálo se nám nahoru dolů a skvěle zachytali oba gólmani. Přesto jsme dvě branky viděli. Nejprve z jedné rychlé akce snížili hosté zásluhou Daniela Klineckého. Hned vzápětí to ale bylo znovu o tři branky, když Chvostek vyhrál buly, přihrál na třineckou posilu domácích Ondřeje Kovařčíka, který střelou z první propálil vše co mu stálo v cestě.

Třetí část byla ve znamení nepřesností na obou stranách, hrálo se převážně ve středu hřiště. Oba týmy se trápily v koncovce. Jediný kdo se dokázal prosadit byl domácí Filip Ohera, který prostřelil hostujícího gólmana po skvělé přihrávce Robina Gebauera. Před poslední čtvrtinou tak domácí vedli nad svým soupeřem 5:1.

Do poslední dvanáctiminutovky dali domácí šanci hráčům širšího kádru, a pošetřili síly před druhým utkáním. Více do šancí se tak dostávali hosté, kterým se podařilo snížit zásluhou Zdeňka Petráše a Jana Merkla. Víc už se hostům i přes závěrečnou power-play nepodařilo a tak domácí uhájili těsné vítězství 5:3.

Zbyněk Kubičík (vedoucí IHC Nový Jičín): " V dnešním utkání jsme splnili roli favorita a jsme za to rádi. Dostali jsme do hry hráče širšího kádru a postupně jsme šetili hráče do druhého zápasu. Cílem bylo získat body a to jsme získali. Hodně nás dnes podržel brankář, který zachytal výborně." 

Jan Merkl (kapitán IHC Roller Storm Praha): "Hráli jsme dnes hodně dobře, ale neproměnili jsme naše šance. Domácím zachytal dobře gólman, což rozhodlo o tom že odjíždíme z prázdnou."



01.06.2019 13:00| 9.kolo| N. Jičín | 78 diváků
IHC Nový Jičín
IHC Nový Jičín
IHC Roller Storm Praha
5:3
IHC Roller Storm Praha
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 1:0
Rozhodčí: Tomáš Čaja, Petr Blaha

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
04:55IHC Nový JičínPPG1:0Michael ChvostekOndřej Kovařčík, Jan Bartko
06:11IHC Nový Jičín-2:0Robin GebauerDaniel Plitko, Filip Palička
08:42IHC Nový Jičín-3:0Daniel PlitkoRobin Gebauer, Kamil Gebauer
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
18:28IHC Roller Storm Praha-3:1Daniel KlineckýMiroslav Dani, Zdeněk Petráš
20:43IHC Nový Jičín-4:1Ondřej KovařčíkMichael Chvostek
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
33:14IHC Nový JičínSHG5:1Filip OheraRobin Gebauer
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:57IHC Roller Storm Praha-5:2Zdeněk PetrášDaniel Klinecký
42:22IHC Roller Storm Praha-5:3Jan MerklDaniel Klinecký