Hradec proti Boskovicím rozhodl ve druhé polovině, Filip Kuťák dal pět branek

Hradec proti Boskovicím rozhodl ve druhé polovině, Filip Kuťák dal pět branek

Sobotní porci čtyř zápasů v Brně, kde tento víkend hrají i Boskovice, načali právě Boskovičtí soubojem proti Hradci Králové. Po úvodní dvě čtvrtiny vyrovnaný duel se zlomil ve třetí části, kde Východočeši nasázeli šest branek v řadě a rozhodli o osudu zápasu. Střelecky zářil Filip Kuťák, na soupisce Hradce se objevil poprvé v sezóně také reprezentační hokejový obránce Filip Hronek.

Utkání od svého začátku nabralo vysoké tempo. Již po půl minutě hry se dostal do velké šance domácí Pospíšil, ale přesouvajícího brankáře z pravé strany neprostřelil. Hra se přesunula na druhou stranu, kde se dostal k odraženému kotouči Filip Kuťák, který měl na levé straně čas vystřelit. Domácí brankář se proti ráně přesunul, ale mezeru mezi betony utěsnit nedokázal. Na začátku šesté minuty se dostali hosté do úniku tři na dva. Celé to vzal na sebe Novák, jenž střílel zápěstím na zadní tyč, ovšem Külzer zvládl zasáhnout betonem. A tak se mohly z vyrovnávací branky radovat Boskovice. Po levém křídle ujel Erik Pospíšil, oklamal obránce a pohlednou akci zakončil bekhendovým blafákem – 1:1. Vyrovnaný stav vydržel pouhých osmnáct vteřin, to se opět trefili hosté, přesněji Filip Kuťák, jenž překonal brankáře prudkou střelou nad rameno. V závěru jedenácté minuty fauloval domácí Hasoň a rozhodčí nařídili trestné střílení, které však Aleš Půlpán využít nedokázal.

Druhou část zahájily lépe Boskovice, které opět srovnaly stav utkání. Šebek předal kotouč Lukáši Ošlejškovi, jenž se dostal do brejku se spoluhráčem. Rozhlédl se a rozhodl se pro střelu zápěstím, jež propadla Mahdalovi kolem tyče do sítě – 2:2. Hradečtí nerozhodné skóre však opět překlopili na svou stranu. Pohlednou a rychlou kombinaci zakončil po přihrávce Aleše Půlpána z levého kruhu Jakub Novák, jenž nedal brankáři šanci. Domácímu celku se znovu povedlo srovnat krok s Hradcem. Zkraje jednadvacáté minuty Lukáš Šmíd napřáhl ke střele, kterou dokázal skrýt za obráncem a Mahdal nestačil zareagovat – 3:3. Přetahování o těsné vedení pokračovalo a znovu to byli hosté, kterým se povedlo odskočit na jednobrankový rozdíl. Filip Kuťák si přijel blíže k bráně a střelou po zemi našel mezeru mezi betony domácího brankáře. Do konce druhé periody stačily Boskovice naposledy vyrovnat. Vondrák vyslal do přečíslení Filipa Krále, jenž nádhernou žabičkou našel na druhé straně Matyáše Vondráka a ten svou ránu z první uklidil do brány – 4:4.

Na začátku třetí čtvrtiny se hosté gólově utrhli a de facto rozhodli o osudu duelu. Nejprve v brejku vzal na sebe zodpovědnost Filip Kuťák a z pravého kruhu se trefil neomylně na zadní tyč – 4:5. Za další dvě minuty Hradečtí parádně vyťukali obranu soupeře a před brankou vyplaval zcela volný Jakub Novák, jenž si blafákem do forhendu položil Külzera a bezpečně zakončil – 4:6. Neuběhla ani minuta a po střele Bezděka se k dorážce dostal Tomáš Půlpán a poslal puk pod břevno – 4:7. Hosté byli na konci a přidávali další branky. Nejprve se z dorážky trefil Lukáš Novák a po něm také se přesnou ranou do šibenice z křídla prezentoval Aleš Půlpán. Snovou čtvrtinu Východočechů zakončil Filip Kuťák, který se protáhl ke střele a přidal svůj pátý zásah v zápase – 4:10.

Závěrečná čtvrtina už byla jen spíše formální záležitostí, přesto se domácí hnali za snížením. Hned zkraje poslední dvanáctiminutovky předvedli skvělé přečíslení 3 na 1 a na konci akce na jeden dotek stál Erik Pospíšil, který po zemi zametl kotouč do prázdné branky – 5:10. Hosté ale měli připravenou bleskovou odpověď, když se v mezikruží uvolnil Jakub Novák a trefil s přesně k tyči – 5:11. Oba brankáři poté vychytali několik dobrých šancí soupeře a domácí poté ještě snížili. Nejprve ranou z levého řídla završil hattrick domácí Erik Pospíšil a v samém závěru sedm sekund před koncem se v přesilovce trefil na brankovišti osamocený Lukáš Ošlejšek – 7:11. Hradec načal sobotní program v Brně proti Boskovicím výhrou.


Matyáš Vondrák (HC Boskovice): „Třetí čtvrtina dopadla pro nás velice špatně. Co střela na naši branku, to gól. Před odpoledním zápasem musíme zlepšit hru dozadu a také samozřejmě útok.“

Zdeněk Karlík (ILHK Hradec Králové): „První polovina utkání nebyla úplně podle našich představ, něco jsme si k tomu museli říct. Ve druhé polovině jsme nastříleli velice rychle pět branek, což bylo rozhodující. Pak už jsme si utkání takticky pohlídali a po skvělém výkonu bereme všechny body.“



01.06.2019 10:00| 9.kolo| Brno| 15 diváků
HC Boskovice
HC Boskovice
ILHK Hradec Králové
7:11
ILHK Hradec Králové
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Josef Novotný, Petr Sedlák

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:05ILHK Hradec Králové-0:1Filip Kuťák
06:18HC Boskovice-1:1Erik Pospíšil
06:36ILHK Hradec Králové-1:2Filip KuťákDavid Malík
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
13:05HC Boskovice-2:2Lukáš OšlejšekDavid Šebek, Filip Král
15:07ILHK Hradec Králové-2:3Jakub NovákAleš Půlpán, David Malík
20:05HC Boskovice-3:3Lukáš ŠmídDavid Bílý
21:15ILHK Hradec Králové-3:4Filip KuťákTomáš Půlpán
22:52HC Boskovice-4:4Matyáš VondrákFilip Král, David Šebek
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:30ILHK Hradec Králové-4:5Filip KuťákTomáš Půlpán, David Malík
26:22ILHK Hradec Králové-4:6Jakub NovákLukáš Novák
27:11ILHK Hradec Králové-4:7Tomáš PůlpánFilip Kuťák, Filip Hronek
28:35ILHK Hradec Králové-4:8Marek VoženílekAleš Půlpán
31:33ILHK Hradec Králové-4:9Lukáš NovákAleš Půlpán
31:50ILHK Hradec Králové-4:10Filip KuťákLukáš Bezděk
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
38:51HC Boskovice-5:10Erik PospíšilLukáš Šmíd, Tadeáš Král
39:05ILHK Hradec Králové-5:11Jakub NovákAleš Půlpán
44:33HC Boskovice-6:11Erik Pospíšil
47:53HC BoskovicePPG7:11Lukáš OšlejšekMatyáš Vondrák