Storm držel skvělý Frodl, Olomouc přesto nakonec vyhrála

Storm držel skvělý Frodl, Olomouc přesto nakonec vyhrála

Ve svém prvním zápase měla proti Olomouc proti sobě soupeře, který se může pyšnit jedním z nejlepších brankářů a navíc se v žádném zápase nechce vzdát bez boje. Potvrdilo se to i tentokrát, Olomouc totiž odpor Pražanů zlomila až v závěrečných okamžicích utkání.

Dlouho se hrálo bez vážnějších šancí na obou stranách. Ta první přišla až v 8. minutě, kdy měli hosté přesilovou hru, kterou nakonec také využili. Šimo nahrál Filipu Hrbatému, který neměl problém z výhodné pozice otevřít skóre.

Stormu se však podařilo ani ne za minutu později srovnat. Kern uvolnil na levé straně Ronalda Schuberta, který se opřel do kotouče a ranou o tyčku nedal šanci Sedlářovi zasáhnout. Do vedení se mohla Olomouc vrátit v 15. minutě, jenže Frodl se natáhl proti střele do odkryté klece a lapačkou sebral puk prakticky z brankové čáry.

Nakonec si Hanáci museli počkat až do 30. minuty, kdy si Michal Šimo vybruslil od mantinelu a přesnou ranou uklidil puk k bližší tyčce. Na další gólové úspěchy si pak musely oba týmy počkat až na závěrečnou čtvrtinu.

Ve 43. minutě navýšil vedení Olomouce Michal Šimo, který si k brance najel z pravé strany a střelou přesně k tyči nedal do té doby perfektnímu Frodlovi šanci. O dvě minuty později však domácí ještě zdramatizovali průběh zápasu. Jan Kern si posunul puk na stranu kolem brankáře a v klidu zasunul puk do sítě.

Následně se Pražané rozhodli pro hru bez brankáře, ze které už se jim ale srovnat nepodařilo. Odražený kotouč se totiž dostal k Jakubu Čuříkovi, a ten bez obtíží dovezl puk do opuštěné klece. V závěrečné minutě se pak z pravého kruhu prosadil i Tomáš Sršeň, čímž určil konečnou podobu výsledku.

Tomáš Würtherle (vedoucí IHC Roller Storm Praha): „Myslím si, že jsme neodehráli špatný zápas, ale už nám docházely síly. Museli jsme celý zápas odehrát v sedmi lidech, protože se nám v tom prvním jeden hráč zranil. Musím smeknout hlavně před Frodlem, protože předvedl neskutečný výkon a hlavně díky němu jsme se drželi prakticky až do konce.“

Igor Macharáček (vedoucí IHC Eagles Olomouc): „My jsme si v zápase vypracovali spoustu šancí, proti nám stál ale skvělý brankář z hokejové extraligové Plzně. Pravidelně ho sleduji a musím říct, že se mi hodně líbí. Ke konci zápasu už musel být trochu unavený, tak jsme se několikrát trefili a nakonec asi i po zásluze vyhráli.“



26.05.2019 16:00| 8.kolo| Praha 11| 48 diváků
IHC Roller Storm Praha
IHC Roller Storm Praha
IHC Eagles Olomouc
2:5
IHC Eagles Olomouc
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Petr Loefner, Jakub Dědek

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
07:56IHC Eagles OlomoucPPG0:1Filip HrbatýMichal Šimo
08:43IHC Roller Storm Praha-1:1Ronald SchubertJan Kern, Václav Klindera
2. perioda
bez branek
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
30:00IHC Eagles Olomouc-1:2Michal ŠimoJakub Čuřík
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
42:21IHC Eagles Olomouc-1:3Michal ŠimoJakub Čuřík
44:46IHC Roller Storm Praha-2:3Jan KernMiroslav Dani
47:11IHC Eagles OlomoucEN2:4Jakub ČuříkMichal Šimo
47:24IHC Eagles Olomouc-2:5Tomáš SršeňMichal Šimo