Rats poprvé ztratili, Hradec Králové přemohli až po nájezdech

Rats poprvé ztratili, Hradec Králové přemohli až po nájezdech

Ve druhém nedělním zápase se Hradec Králové střetl s lídrem tabulky a jo první ho připravil bod. Po velmi dobrém výkonu totiž udržel s pražský celkem remízu, rozhodnout se pak muselo v samostatných nájezdech. V nich byli úspěšnější hráči Rats, kteří si tak připsali další výhru, tentokrát však jen za dva body.

Po necelých třech minutách si domácí vybojovali první přesilovku, kterou také dokázali využít. Pěknou a rychlou kombinaci v početní výhodě zužitkoval ranou mimo dosah Mahdala Petr Šinágl. O minut později mohlo být srovnáno, Královéhradečtí totiž jeli v přečíslení tří proti jednomu. Přestože to udělali velmi dobře, Kastner však pálil jen do přesouvajícího se Michajlova.

V 7. minutě se hosté přece jen dočkali. Do úniku se dostal Daniel Voženílek, který po bekhendové kličce uklidil kotouč do sítě. Ještě do konce první části se však Pražané vrátili do vedení. Ve vlastním oslabení všem ujel Martin Tvrzník a perfektně provedenou kličkou do bekhendu nedal Mahdalovi šanci zasáhnout.

Chvilku po startu druhého dějství se trefil Oscar Flynn, na kterého navázal v přesilové hře Jakub Bernad. Po tomto gólu se zdálo, že si Rats už průběh duelu pohlídají, hosté se ale nechtěli vzdát bez boje. Už v 19. minutě se do úniku dostal Filip Kuťák, který neměl problém překonat bezmocného Michajlova.

Filip Kuťák se v krátké době prosadil i podruhé, po přihrávce Voženílka tak snížil na rozdíl jediného gólu. Netrvalo dlouho a Rats měli zpátky dvoubrankové vedení, po přihrávce Flynna se prosadil Jiří Brandejský.

Ve třetí části přišly dva okamžiky, které vrátily hosty zpátky do boje o body. Nejdříve ubránili nebezpečnou přesilovku soupeře a pak se po vlastní neproměněné početní výhodě střelecky prosadili. Jmenovitě to byl Zdeněk Čáp, kdo prostřelil Michajlova počtvrté. Pouhých pět sekund zbývalo do konce třetí dvanáctiminutovky, když Voženílek našel připraveného Filipa Kuťáka, jehož tečovaná rána zblízka zapadla do branky.

Vyrovnaný stav netrval dlouhou, ani ne po dvou minutách hry ve čtvrtém dějství si vzal puk Daniel Voženílek a po samostatné akci zakončil mimo dosah brankáře. Rázem byl tak Hradec Králové ve vedení a blíže k vítězství. Radost hostům ale nevydržela příliš dlouho, už ve 40. minutě pálil po křižné přihrávce Martin Tvrzník, a přestože si na puk Mahdal sáhl, zabránit mu v cestě do branky už nedokázal.

O chvilku později měl možnost skórovat Martínek, nabídnuté trestné střílení ale neproměnil. Minutu před koncem pak mohl přijít smolný okamžik pro hosty, když si přihrávku Rubeše srazili na vlastní branku, Mahdal však včas zareagoval a puk zastavil.

V prodloužení se ani jednomu týmu rozhodnout nepodařilo, na řadu tak přišli samostatné nájezdy. V nich byl jako první úspěšný Šinágl, na kterého navázal na druhé straně Kuťák. Velmi dobře si vedl i Tomáš Rubeš, jehož perfektně provedený blafák do bekhendu se nakonec ukázal jako vítězný.

Martin Mecera (trenér Prague Rats): „Tento zápas jsme neodehráli vůbec dobře. Ukázalo nám to, že v určitých věcech máme velké rezervy, na kterých musíme před play-off ještě zapracovat. Poslední dva zápasy základní části budeme brát jako přípravu na vyřazovací boje, takže už bude chtít hrát na sto procent a nic nevypustit. S tímto výkonem bychom v play-off určitě neobstáli.“

Zdeněk Karlík (trenér ILHK Hradec Králové): „Po dobrém taktickém výkonu a obětování všech hráčů jsme uhráli bod, který nám stačí k jistotě účasti v play-off. V nájezdech se to už mohlo překlopit na obě strany, my ale máme z obou zápasů tři body, pro které jsme sem přijeli.“