Brod podlehl Boskovicím vysoko 1:9, v první půli rozhodla produktivita

Brod podlehl Boskovicím vysoko 1:9, v první půli rozhodla produktivita

Uherskobrodští Kanci podlehli v 9. kole STILMAT extraligy Boskovicím 1:9. Utkání rozhodla vyrovnaná první půle utkání, ve které ovšem byli hosté produktivnější z rychlých útoků a dostali se do vedení 4:0. Důležitým hráčem byl pro Boskovice na cestě k vítězství Filip Král, který vstřelil čtyři góly.

Utkání začalo z obou stran velmi opatrně. Týmy nastoupily s pozornou obranou a v prvních šancích i střelci hledali mušku. Po faulu Šmahela hrál Brod jako první přesilovou hru, ale domácí si při ní větší šanci nevytvořili a brzo litovali, trefil se hostující Filip Král.

Druhá čtvrtina byla z pohledu vývoje utkání tou nejdůležitější. Tomáš Müller dal hostům z úniku pohodlnější náskok, když se trefil přesně pod víko. Lukáš Šmíd následně překonal brankáře Halodu potřetí a Brod otevřel hru. Z toho chvíli před polovinou zápasu těžil svou druhou brankou v zápase Filip Král.

Brod se na chvíli vrátil do hry po pauze, když se několikrát dostal k ohrožení výborně chytajícího Külzera. Jenže z gólu se opět skrytou střelou radoval Filip Král. Přestože snížil Milan Šiller, Kanci odcházeli ze třetí čtvrtiny s horším skóre, než do ní vstupovali. Trefil se totiž znovu Lukáš Šmíd a po něm ještě zvýšili vedení Boskovic Milan Šmahel a David Bílý.

Závěrečná část už byla spíše formalitou. Brod věděl, že náskok Boskovic je příliš pevný a na hře to bylo znát. Naopak Kanci inkasovali v samotném závěru zápasu ještě jednou, když se Filip Král prosadil počtvrté.

Jan Heča (trenér Uherského Brodu): Do utkání jsme nevstoupili špatně, ale inkasovali jsme blbé góly. Naopak nám se nedařilo proměňovat šance a ve druhé části už Boskovice svůj náskok bezpečně hlídaly.

David Bílý (kapitán Boskovic): Odehráli jsme dobré utkání. Důležité bylo proměňování šancí v první polovině zápasu, díky kterému jsme se dostali do vedení. Brod byl dobrý soupeř, ale dokázali jsme jej zlomit naší produktivitou.


25.05.2019 17:00| 7.kolo| Uh. Hradiště
IHC KANCI Uherský Brod
IHC KANCI Uherský Brod
HC Boskovice
1:9
HC Boskovice
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Marek Šiška, Pavel Obadal

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
11:45HC Boskovice-0:1Filip KrálTomáš Müller
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
13:50HC Boskovice-0:2Tomáš Müller
16:51HC Boskovice-0:3Lukáš ŠmídJan Hasoň, Jiří Šmahel
22:15HC Boskovice-0:4Filip KrálTomáš Müller, David Bílý
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
26:17HC Boskovice-0:5Filip KrálTomáš Müller, Niklas Külzer
32:12IHC KANCI Uherský Brod -1:5Milan ŠillerDaniel Gazda, Patrik Vaněk
34:25HC Boskovice-1:6Lukáš ŠmídJan Hasoň, Tadeáš Král
35:16HC Boskovice-1:7Jiří ŠmahelTadeáš Král, Jan Hasoň
35:59HC Boskovice-1:8David BílýNiklas Külzer, Filip Král
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
47:38HC Boskovice-1:9Filip KrálDavid Bílý, Tomáš Müller