Přerov poprvé v sezoně prohrál, postaraly se o to Černošice

Přerov poprvé v sezoně prohrál, postaraly se o to Černošice

Ve druhém sobotním utkání se v Černošicích odehrál byly k vidění dva týmy, které patří k nejlepším v letošní sezoně. Hostující Přerov přijel s tím, že za dosavadních devět zápasů dokázal všechny vyhrát, podevátě se mu to už ale nepovedlo. Nesmírně vyrovnaný duel se nakonec převrátil na stranu Černošic, kteří si nakonec připsaly nesmírně důležité tři body, díky kterým se posunuly už na třetí příčku tabulky.

Utkání začalo z obou stran hodně opatrně, nikdo se nehrnul do žádných odvážných útočných akcí. Jako první zahrozili hosté, Školoud ale v samostatném úniku z bekhendové kličce neskóroval. Kotouč totiž příliš přizvedl, a tak Langer ani nemusel zasahovat.

Stav zápasu tak poprvé změnili domácí. Loskot zavezl puk až za branku soupeře, odkud našel připraveného Petra Kafku, který okamžitě vypálil a povedenou ranou prostřelil Dohnala. Ani ne za minutu však bylo srovnáno. Gremlica vyřešil přečíslení přihrávkou na Karla Pláška, jehož povedený pokus propadl Langerovi výstrojí.

Zanedlouho byl blízko otočení skóre Hanák, jenže bekhendovou kličku Langer přečetl a včas betonem zasáhl. Pavel Hanák se nakonec dočkal v 9. minutě, kdy z pravého kruhu vyslal přesnou střelou ke vzdálenější tyči, na kterou už Langer nedosáhl. Černošicím se povedlo vyrovnat o šest minut později, kdy si Jiří Hrdina všiml volného puku u pravé tyče a pohotově ho doklepl do sítě.

Přerov se následně vrátil do vedení. Plášek si všiml rozjetého Martina Gremlicy, který po kličce do bekhendu zasunul kotouč mezi Langerovy betony. Přesně o minutu později se v přesilovce dostali domácí do přečíslení, které zakončil střelou nad beton Marek Loskot. Za další minutu se prosadil Stanislav Husák a hosté zase vedli.

Ve 20. minutě ovšem Černošice zase srovnaly. Petr Kafka neměl komu nahrát, a tak po dlouhém nápřahu vyslal z pravé stranu neskutečnou bombu, která prolétla kolem vyjetého Dohnala až do branky. Za nerozhodného stavu se pak dlouho hrálo bez změny skóre, ta přišla až ve čtvrté čtvrtině.

Pavel Mrňa se sice musel natahovat po kotouči, který mu trochu utekl, přesto se k němu ještě stihl dostat a po rychlé otočce mířil přesně nad ležícího brankáře. Velmi rychle se Přerovu podařilo srovnat. Po parádní přihrávce pálil z dobré pozice do odkryté klece Stanislav Husák.

Ve 43. minutě přišel okamžik, kdy Jaroš prostrčil kotouč na zcela volného Petra Kafku, který promarnil ideální příležitost na rychlé zakončení, nakonec se ale rozhodl pro kličku, po které puk zasunul za brankovou čáru. V další minutě pak po samostatné akci skóroval i Pavel Mrňa.

V závěrečných okamžicích to hosté zkusili bez brankáře a následně dostali i výhodu přesilovky. Z té se po rychlé kombinaci trefil za přesouvajícího se Langera Petr Školoud. I přes další snažení Přerova o vyrovnání nakonec sekundu před koncem pojistil výhru Černošic ranou do prázdné klece Pavel Mrňa.

Robin Malý (kapitán SK Černošice): „Pro nás šlo o nesmírně těžký zápas. Soupeř v sezoně ještě neprohrál, takže jsme věděli, že nás nečeká nic lehkého. Přestože má Přerov hodně rychlé a šikovné kluky, nám se dařilo jejich největší zbraně eliminovat. Za nerozhodného stavu se to pak mohlo překlopit na kteroukoliv stranu, naštěstí se nám povedlo dát góly a zbytek zápasu jsme si už pohlídali.“

Pavel Hanák (trenér IHC Night Birds Přerov): „Proti Černošicím jsme odehráli nejtěžší a zároveň nejlepší zápas v sezoně. Soupeř má v týmu několik stálých reprezentantů, takže jsme samozřejmě rádi, že se nám s nimi dařilo držet krok. V první polovině jsme byli i o trochu lepší, pak se to ale překlopilo na jejich stranu a my už jsme to v nervózním závěru nedokázali dotáhnout.“


25.05.2019 16:00| 7.kolo| Černošice| 25 diváků
SK Černošice
SK Černošice
IHC Night Birds Přerov
8:6
IHC Night Birds Přerov
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:1 | SHG: 1:0
Rozhodčí: Petr Karlík, Josef Barek

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
03:46SK Černošice-1:0Petr KafkaMarek Loskot
04:30IHC Night Birds Přerov-1:1Karel PlášekMartin Gremlica
08:15IHC Night Birds Přerov-1:2Pavel Hanák
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
14:03SK Černošice-2:2Jiří Hrdina
16:50IHC Night Birds Přerov-2:3Martin GremlicaKarel Plášek
17:51SK ČernošicePPG3:3Marek LoskotPavel Mrňa, Petr Kafka
18:32IHC Night Birds Přerov-3:4Stanislav Husák
19:21SK Černošice-4:4Petr KafkaMatěj Jaroš, Marek Loskot
3. perioda
bez branek
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
38:10SK Černošice-5:4Pavel MrňaPetr Kafka, Václav Krudenc
40:46IHC Night Birds Přerov-5:5Stanislav HusákMikuláš Zbořil
42:56SK Černošice-6:5Petr KafkaMatěj Jaroš
43:51SK Černošice-7:5Pavel Mrňa
47:13IHC Night Birds PřerovPPG7:6Petr ŠkoloudMikuláš Zbořil, Jakub Navrátil
47:59SK ČernošiceSHG8:6Pavel Mrňa