Kladenským Čertům herní sobota nevyšla. Novému Jičínu podlehli vysoko 5:14

Kladenským Čertům herní sobota nevyšla. Novému Jičínu podlehli vysoko 5:14
autor fotografie: Petr Hubáček

Kladno nastoupilo k domácímu dvojzápasu se značně omlazeným kádrem a s několika dorostenci v sestavě zaznamenalo dvě vysoké porážky. Poté co Čerti v poledne podlehli 5:13 Přerovu, inkasovali odpoledne ještě o branku více a proti Novému Jičínu odešli poražení 5:14.

Domácí nevstoupili do utkání vůbec špatně, zápas otevřel dobrou šancí Adam Zich, kterého vychytal hostující gólman Fendrich. Pak už se ale radovali hosté. Filip Palička využil toho, že Richard Běhula nebyl po prvním zákroku v ideálním postavení, a dorazil přesně. Zakrátko se navíc prosadil z mezikruží Michael Chvostek. Na konci první čtvrtiny pak přesně zakončil protiútok Jan Zahradníček a Nový Jičín vedl už o tři branky.

Na začátku druhého dějství přidali hosté další zásah. Adam Flok vystřelil ze středu hřiště a překonal brankáře Běhulu. Na to odpověděl domácí kapitán Jakub Strnad, který si nabruslil do pásma a skrytou střelou zaskočil Fendricha. Reakce soupeře ale byla blesková. Jan Bartko se prosadil bekhendem a hned nato přidal další zásah Jan Sluštík. Po dalších 42 vteřinách se pak opět zapsal mezi střelce Michael Chvostek. Domácí mohli na konci čtvrtiny snížit při přesilové hře, Nový Jičín ale udeřil v oslabení! Osmou trefu zapsal Filip Palička.

A prosadit se ve třech se podařilo hostům i na začátku druhé poloviny zápasu! Tentokrát využil únik Jan Bartko. Na to ještě našel odpověď Jakub Strnad, který svoji individuální akci zakončil přesně pod horní tyč. Stejným zakončením jej ale na druhé straně napodobil Adam Flok a Filip Ohera přidal už jedenáctou trefu Nového Jičína. Filip Ohera pak zakončil přesně i přečíslení dvou proti brankáři.

Ve čtvrté části už se víceméně jen dohrávalo a znovu se dostávali do šancí také domácí Čerti. Hned po 25 vteřinách hry rozvlnil síť Tomáš Brém, další přečíslení ale využil na druhé straně Jan Bartko. Toho navíc po chvíli napodobil Daniel Plitko. Jakub Strnad posléze za Čerty zkompletoval hattrick a mohlo být dokonce ještě veseleji. Tomáš Libovický však ve dvou obrovských šancích selhal. Až v poslední minutě tak upravil na konečné skóre kladenský Lukáš Sýkora.

Jakub Strnad (kapitán IHC Čerti Kladno): K oběma dnešním zápasům jsme nastoupili s hodně mladým kádrem a bohužel se to podepsalo i na výsledcích. Dvakrát jsme vysoko prohráli, ale pro kluky, kteří hrají v dorostu, to jsou neocenitelné zkušenosti. Ve druhém zápase jsme mohli přidat více branek, ale hostující brankář svůj tým několikrát podržel.

Adam Daron (hráč IHC Nový Jičín): Hráli jsme proti kvalitnímu soupeři, což se ukázalo v první čtvrtině, kdy s námi Kladno hrálo vcelku vyrovnaně. V průběhu dalších minut se to otočilo na naši stranu a už jsme hru ovládli až do konce. Oba dva gólmani vychytali několik velikých šancí, skóre mohlo být klidně vyšší. Přeju klukům z Kladna další úspěšné boje.



25.05.2019 17:00| 7.kolo| Kladno | 10 diváků
IHC Čerti Kladno
IHC Čerti Kladno
IHC Nový Jičín
5:14
IHC Nový Jičín
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:2
Rozhodčí: Jan Jaroš, Jakub Dědek

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
03:05IHC Nový Jičín-0:1Filip PaličkaAdam Daron
05:53IHC Nový Jičín-0:2Michael ChvostekJan Bartko
11:23IHC Nový Jičín-0:3Jan ZahradníčekAdam Flok, Jan Sluštík
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
14:04IHC Nový Jičín-0:4Adam FlokJan Sluštík
16:39IHC Čerti Kladno-1:4Jakub StrnadLukáš Sýkora
17:03IHC Nový Jičín-1:5Jan BartkoJan Sluštík
17:35IHC Nový Jičín-1:6Jan SluštíkJan Zahradníček, Adam Flok
18:17IHC Nový Jičín-1:7Michael ChvostekDaniel Plitko
21:55IHC Nový JičínSHG1:8Filip PaličkaJan Bartko
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
26:37IHC Nový JičínSHG1:9Jan BartkoJan Sluštík
28:47IHC Čerti Kladno-2:9Jakub Strnad
29:11IHC Nový Jičín-2:10Adam FlokFilip Ohera
30:14IHC Nový Jičín-2:11Filip OheraAdam Flok
33:04IHC Nový Jičín-2:12Filip OheraMichael Chvostek
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
36:25IHC Čerti Kladno-3:12Tomáš BrémTomáš Libovický, Jakub Strnad
39:35IHC Nový Jičín-3:13Jan BartkoAdam Daron, Michael Chvostek
40:27IHC Nový Jičín-3:14Daniel PlitkoAdam Flok, Jan Zahradníček
41:16IHC Čerti Kladno-4:14Jakub StrnadMartin Adam, Jakub Altrichter
45:54IHC Čerti Kladno-5:14Lukáš SýkoraJakub Strnad, Jan Kvapil