Devils otočili zápas s Brnem a připisují si důležité vítězství

Devils otočili zápas s Brnem a připisují si důležité vítězství

Po třech čtvrtinách Devils ještě prohrávali, nakonec však dokázali otočit zápas ve svůj prospěch a získat důležité tři body do tabulky. V zápase vynikala zejména dvojice Juraj Jurík a Petr Holík, kteří zařídili pět ze šesti gólů Zlína.

Do utkání vstoupili jasně aktivněji domácí Devils, první branku však vstřelili hosté. Jiří Drobný se dostal do brejku a kličkou překonal zlínského Kořénka. Druhý gól hostů padl po skvělé kombinaci. Dominik Hrachovina přihrál doleva na Romana Skácela, který se prosadil z bezprostřední blízkosti. V desáté minutě Devils snížili. Holík předal kotouč Jaroslavu Janebovi, který se prokličkoval až před branku a střelou mezi betony dostal puk do sítě.

Devils sice nedokázali proměnit zkraje druhé čtvrtiny přesilovou hru, to je však vůbec nemuselo mrzet. Po jedné ze střel vypadl Chvátalovi puk přesně před odkrytou branku, kde stál připravený Juraj Jurík a dorazil puk do branky. Do šaten se tak v polovině zápasu šlo za nerozhodného stavu.

Po faulu Dominika Hrachoviny dostali Devils příležitost další přesilovky a tu už proměnili. Petr Holík nabil Juraji Juríkovi, který prostřelil vše, co mu v cestě stálo. Do konce třetí čtvrtiny se ale Brnu podařilo otočit skóre zápasu. Jiří Drobný se z obrany dostal až před Kořénka a přízemní střelou ho překonal. Pouhých dvanáct vteřin před koncem dal čtvrtý gól Brna Roman Skácel.

Hned v 19. vteřině poslední čtvrtiny bylo opět vyrovnáno. Juraj Jurík našel přesnou přihrávkou Petra Holíka, který se přesnou střelou pod horní tyčku nemýlil. O malou chvíli později se Devils dostali poprvé v zápase do vedení. Tomáš Pavlůsek se prosadil chytrou střelou mezi betony. Další zlínský gól padl po pohledné kombinaci, kdy Janeba našel přihrávkou Petra Holíka a ten puk dostal do brány.

Kontaktní gól Brna vstřelil David Sedláček, který zkusil vystřelit a to se mu vyplatilo. Puk umístil přesně k tyči. Závěrečný tlak Brna byl přibržděn faulem Luboš Rosendorfa a Devils tak zápas dovedli do vítězného konce.

Aleš Bachánek (trenér IHC Devils Zlín): „V utkání jsme byli lepší. Měli jsme nějaké posily, což se nám vyplatilo. Speciálně bych vyzdvihnul výkon Petra Holíka, který hrál výborně, tvořil hru a soupeř na to nestíhal odpovídat. Zaslouženě jsme vyhrál.“

Dominik Hrachovina (hráč HC Boskovice): „Pro nás to je hrozný víkend. Hráli jsme nekompaktně, netýmově, každý na sebe. Bez zájmu a jakékoliv energie. Proto jsme prohráli ráno i teď.“



25.05.2019 17:00| 7.kolo| Zlín| 28 diváků
IHC Devils Zlín
IHC Devils Zlín
Mission Roller Brno
6:5
Mission Roller Brno
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 1:0
Rozhodčí: Petr Blaha, Petr Sedlák

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:47Mission Roller Brno-0:1Jiří DrobnýFrantišek Kazlepka
03:52Mission Roller Brno-0:2Roman SkácelDominik Hrachovina, Jan Dufek
09:49IHC Devils Zlín-1:2Jaroslav JanebaPetr Holík, Juraj Jurík
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
16:59IHC Devils Zlín-2:2Juraj Jurík
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
27:09IHC Devils ZlínPPG3:2Juraj JuríkPetr Holík
33:39Mission Roller Brno-3:3Jiří Drobný
35:48Mission Roller Brno-3:4Roman SkácelZdeněk Kubica
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
36:19IHC Devils Zlín-4:4Petr HolíkJuraj Jurík
38:51IHC Devils Zlín-5:4Tomáš PavlůsekRichard Kobylík
42:15IHC Devils ZlínSHG6:4Petr HolíkJaroslav Janeba
42:50Mission Roller Brno-6:5David SedláčekJiří Drobný