Černošice si připsaly vysokou výhru, odnesl Nový Jičín

Černošice si připsaly vysokou výhru, odnesl Nový Jičín

Minulý týden padlo v Černošicích v jednom zápase 28 gólů, tentokrát jich bylo „jen“ 25. Domácí byli celý zápas ve vedení, o které se sice v jeden moment trochu báli, nakonec si ale v poslední čtvrtině svůj náskok pohlídali a v klidu si došli pro tři body. Pěti góly a pěti asistencemi k tomu přispěl Marek Loskot.

Do utkání lépe vstoupili domácí, už po necelých dvou minutách se dostali do vedení! Jiří Hrdina se dokázal natlačit před obránce a následně zasunul puk mezi Fendrichovy betony. Další trefu si Černošice připsaly v 7. minutě, kdy Krudenc našel křižným pasem Pavla Mrňu, pro kterého nebyl problém trefit odkrytou klec.

Ve vlastním oslabení pak ujel Marek Loskot a po rychle provedené kličce do bekhendu už to bylo o tři góly. Při stejném vyloučení skórovali i hosté. V přesilovce se puk dostal mezi kruhy k Janu Bartkovi, který se trefil přesně k levé tyči. Do konce první části se prosadili ještě jednou domácí, tvrdý poku Petra Kafky z voleje totiž zamířil přesně pod horní tyčku.

Nový Jičín se v průběhu druhého dějství dostal na dostřel k soupeři, vyrovnat se jim ale nepodařilo. Nejdříve byl úspěšný Filip Palička, který zůstal sám před brankáře při přesilovce, následně se měl před odkrytou brankou lehkou úlohu Filip Ohera.

Zbytek dvanáctiminutovky už byl ale v režii domácích, kteří se prosadili hned čtyřikrát. V přesilovce nahrál Loskot se štěstím Pavlu Mrňovi, jehož povedený pokus zamířil mimo dosah Fendricha. O chvilku později vyhrál Krudenc buly na Davida Sema, kterýokamžitou střelou mířil mimo dosah brankáře. Následně se dostali černošičtí hokejisté do přečíslení, ze kterého se ranou z voleje radoval Marek Loskot.

Pouhé dvě desetiny sekundy před druhou přestávkou se trefil i Václav Krudenc, kterému do dobré střelecké pozice nahrál Loskot. Středočeši pokračovali v ofenzivním představení i po změně stran, třikrát v krátké době byl střelecky úspěšný Marek Loskot, jeho druhou a třetí trefu ještě rozdělil svým úspěšným zásahem Pavel Mrňa. Rázem tak Černošice vedly 12:3.

V dalších minutách to však vypadalo, že hosté se s nepříznivým stavem nehodlají smířit. Domácí navíc trochu polevili, a tak se Novému Jičínu podařilo zápas ještě zdramatizovat. A velkou měru na tom měl Jan Bartko. Ten totiž ještě v třetí čtvrtině stihl skórovat třikrát a po změně stran navázal na trefu spoluhráče Jana Zahradníčka a prosadil se i počtvrté, celkově v zápase už popáté.

Po delší době se změna skóre na domácí straně udála ve 41. minutě, když se povedlo Matěji Jarošovi položit brankáře a pak přesně zakončit. Na tuto trefu sice stihl na druhé straně tvrdou střelou odpovědět Jan Zahradníček, zbytek duelu už si ale Černošice pohlídaly.

V závěrečných minutách se dvakrát dostal do samostatného úniku Pavel Mrňa a v obou případech si s nabídnutou šancí věděl rady. Konečnou podobu výsledku určil Petr Kafka, kterému do odkryté klece nahrál Jaroš.

Robin Malý (kapitán SK Černošice): „Myslím si, že jsme byli celý zápas lepším týmem. Měli jsme tam sice trochu výpadek, kdy se soupeř trefil několikrát v krátké době, my jsme se pak ale vrátili ke své hře a v klidu si došli pro výhru. Skvěle nám zachytal i brankář, který toho zatím moc neodchytal. Pro nás to znamená zisk důležitých tří bodů, díky kterým máme skoro jistou první šestku, což byl náš cíl.“

Filip Ohera (trenér IHC Nový Jičín): „Tentokrát to bylo jednoduché. My jsme si nechali soupeře zbytečně moc odskočit, což se nám pak vymstilo. Sice se nám podařilo stáhnout hrozivou ztrátu, už jsme ale neměli dostatek sil.“



25.05.2019 13:00| 7.kolo| Černošice| 32 diváků
SK Černošice
SK Černošice
IHC Nový Jičín
16:9
IHC Nový Jičín
Přesilové hry: -:- | PPG: 4:4 | SHG: 1:0
Rozhodčí: Josef Barek, Petr Karlík

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:59SK Černošice-1:0Jiří HrdinaDavid Sem
06:55SK Černošice-2:0Pavel MrňaVáclav Krudenc, David Sem
08:32SK ČernošiceSHG3:0Marek LoskotPetr Kafka, Robin Malý
09:18IHC Nový JičínPPG3:1Jan BartkoJan Zahradníček, Filip Palička
11:49SK ČernošicePPG4:1Petr KafkaMarek Loskot
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
14:53IHC Nový JičínPPG4:2Filip PaličkaJan Bartko, Michael Chvostek
18:05IHC Nový Jičín-4:3Filip OheraMichael Chvostek, Filip Palička
20:06SK ČernošicePPG5:3Pavel MrňaMarek Loskot, Robin Malý
20:33SK Černošice-6:3David SemVáclav Krudenc
22:59SK ČernošicePPG7:3Marek LoskotPetr Kafka
23:59SK ČernošicePPG8:3Václav KrudencMarek Loskot
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:23SK Černošice-9:3Marek LoskotPetr Kafka, Matěj Jaroš
25:12SK Černošice-10:3Marek LoskotPetr Kafka
25:34SK Černošice-11:3Pavel MrňaVáclav Krudenc, David Sem
30:34SK Černošice-12:3Marek LoskotPetr Kafka, Matěj Jaroš
32:11IHC Nový Jičín-12:4Jan BartkoAdam Flok
32:30IHC Nový Jičín-12:5Jan BartkoJan Sluštík, Jan Zahradníček
34:45IHC Nový JičínPPG12:6Jan BartkoMichael Chvostek, Jan Zahradníček
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:32IHC Nový Jičín-12:7Jan Zahradníček
38:41IHC Nový JičínPPG12:8Jan BartkoJan Zahradníček
40:56SK Černošice-13:8Matěj JarošMarek Loskot, Robin Malý
44:55IHC Nový Jičín-13:9Jan ZahradníčekAdam Flok
46:21SK Černošice-14:9Pavel Mrňa
46:44SK Černošice-15:9Pavel Mrňa
47:15SK Černošice-16:9Petr KafkaMatěj Jaroš, Marek Loskot