Přerov zůstává nadále stoprocentí, rozstřílel Kladno

Přerov zůstává nadále stoprocentí, rozstřílel Kladno

Přerovští inline hokejisté začali sobotní trip v Kladně, kde si s chutí zastříleli a postupně si vypracovali osmibrankový náskok. K vysoké výhře a udržení neporazitelnosti jim pomohli hattrickem hned tři hráči, Jakub Navrátil, Karel Plášek a Petr Školoud, všichni si připsali do statistik pět kanadských bodů.

Hráči domácího Kladna se nechali hned v první minutě zápasu vyloučit, což Přerov rychle zužitkoval díky Martinu Gremlicovi, jenž skóroval po křižném pasu od Hanáka. Hosté se dostali během první osmi minut do tříbrankového náskoku, prosadil se nejprve Petr Školoud a po něm z úniku také Daniel Indrák. Kladenští zareagovali ještě před koncem čtvrtiny, nejprve jejich první gól nebyl uznaný, z další akce dopravil puk do sítě Jan Kvapil.

Čerty snižující branka k dalšímu skórování nenakopla, naopak Přerov ještě více navýšil své vedení. Přesný křižný pas využil Mikuláš Zbořil, jenž zakončoval do odkryté části brány a necelé dvě minuty po něm dopravil odražený puk mezi tři tyče Jakub Navrátil. Ze samostatného úniku přidal šestou trefu hostí ve 21. minitě Karel Plášek, o snížení se postaral Jakub Strnad, na což ale zareagoval svým gólem Petr Školoud.

Kladenský Jakub Strnad držel naděje svého týmu na srovnání, ve 32. minutě využil se postaral o zužitkování početní výhody. Jenže netrvalo dlouho a Přerov přišel se svou další odpovědí, před koncem třetí čtvrtiny skórovali Karel Plášek a Stanislav Husák.

Závěrečnou čtvrtinu začali domácí gólem Martina Adama po rychlého útoku a nahrávce od Stranada. Night Birds ještě navýšili své vítězství, dvakrát po sobě se prosadil Jakub Navrátil, nejprve z předbrankového prostoru a poté po dobrém pasu od Husáka. Přerovští využili další potrestání Kladna, když Karel Plášek tvrdě pálil přesně k tyči, minutu a půl poté vstřelil třináctou branku Přerova Petr Školoud. Ani to ještě nebylo z gólového výčtu vše, v závěru za Kladno snižoval na konečných 5:13 Jiří Ticháček.

Jakub Strnad (kapitán IHC Čerti Kladno): „Dnes jsme se nesešli v hojném počtu, takže jsme hráli s mladšími hráči, kteří normálně nastupují v dorostu. Pro ně to musela být obrovská zkušenost. Asi jsme mohli být důstojnějším soupeřem, ale Přerov ukázal nespornou kvalitu a jasně nás přehrál.“

Martin Gremlica (hráč IHC Night Birds Přerov): „Začali jsme dobře a hned v první čtvrtině jsme chtěli odskočit, což se nám povedlo. V půlce to bylo už snad o pět gólů, takže pak už jsme si hlídali výsledek. Nebylo to od nás ideální, nepřijeli jsme v ideální sestavě. Pro nás to jsou ale důležité tři body a doufám, že jsme trochu pošetřili síly na další zápas.“



25.05.2019 12:00| 7.kolo| Kladno | 15 diváků
IHC Čerti Kladno
IHC Čerti Kladno
IHC Night Birds Přerov
5:13
IHC Night Birds Přerov
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:2 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Jan Jaroš, Jakub Dědek

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:18IHC Night Birds PřerovPPG0:1Martin GremlicaPavel Hanák, Petr Školoud
04:34IHC Night Birds Přerov-0:2Petr Školoud
07:27IHC Night Birds Přerov-0:3Daniel IndrákPetr Školoud, Pavel Hanák
09:45IHC Čerti Kladno-1:3Jan KvapilJakub Strnad
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
15:48IHC Night Birds Přerov-1:4Mikuláš ZbořilPavel Hanák, Daniel Indrák
17:21IHC Night Birds Přerov-1:5Jakub NavrátilMartin Gremlica
20:35IHC Night Birds Přerov-1:6Karel Plášek
22:00IHC Čerti Kladno-2:6Jakub Strnad
23:07IHC Night Birds Přerov-2:7Petr ŠkoloudDaniel Indrák, Karel Plášek
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
31:44IHC Čerti KladnoPPG3:7Jakub StrnadTomáš Brém, Martin Slabý
34:39IHC Night Birds Přerov-3:8Karel PlášekPavel Hanák
35:39IHC Night Birds Přerov-3:9Stanislav HusákJakub Navrátil, Martin Gremlica
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
38:49IHC Čerti Kladno-4:9Martin AdamJakub Strnad, Lukáš Sýkora
40:19IHC Night Birds Přerov-4:10Jakub NavrátilStanislav Husák
40:28IHC Night Birds Přerov-4:11Jakub NavrátilStanislav Husák, Karel Plášek
42:26IHC Night Birds PřerovPPG4:12Karel PlášekMartin Gremlica, Jakub Navrátil
44:03IHC Night Birds Přerov-4:13Petr ŠkoloudDaniel Indrák, Pavel Hanák
46:19IHC Čerti Kladno-5:13Jiří TicháčekMartin Adam