Boskovice po skvělém výkonu vysoko porazily Zlín

Boskovice po skvělém výkonu vysoko porazily Zlín

Zlín tvořil, Boskovice dávaly góly. Devils se sice ještě dokázali dostat z nepříznivé ztráty 1:3 a vyrovnali, následně však Boskovice přidaly několik gólů a zaslouženě si ze Zlína odváží tři body do tabulky.

První gól padnul v páté minutě zápasu, kdy Jurík přihrál do jízdy Jiřímu Goišovi, který propálil hostujícího brankáře mezi rukou a tělem. Vedení však Zlínu dlouho nevydrželo. Po skvělé individuální akci vyrovnal Filip Král. Jen o chvíli později našel Šmíd skvěle Jana Hasoně, který z bezprostřední blízkosti zasunul puk do sítě. Boskovicím se sice nepovedlo proměnit přesilovou hru, to je však vůbec nemusí mrzet. Lukáš Šmíd si z pravé strany nabruslil před Hufa a přesnou střelou k tyči ho překonal.

Do druhé čtvrtiny vstoupili lépe domácí Devils. Jiří Goiš nejprve našel přesnou přihrávkou z rohu hřiště Matěje Pröschla, který byl zcela sám před brankářem a nemýlil se. Jen o minutu později vystřelil z pozice obránce Janeba a po teči Tomáše Pavlůska skončil puk až za zády Schejbala. Ve 23. minutě mohli diváci vidět skvělou kombinaci mezi Müllerem a Jiřím Šmahelem, kdy druhý jmenovaný uklidil kotouč do sítě.

Hned v první minutě čtvrté čtvrtiny si vzal puk na hůl Filip Král, který prošel domácí obranou jako nůž máslem a přesnou střelou zvýšil náskok svého týmu. Ve 30. minutě přidali hosté dva slepené góly, o které se postarali Tadeáš Král a Tomáš Müller. Boskovice tak po třetí čtvrtině vedly o čtyři góly.

I když byly zkraje poslední čtvrtiny jasně aktivnější domácí Devils, první gól dali hosté. Konkrétně se o to postaral Lukáš Šmíd, který z brejku prostřelil Hufa. Devils se ještě podařilo snížit zásluhou Jaroslava Janeby, o malou chvíli později ale Boskovice opět trestaly. První pohlednou kombinaci zakončil Tadeáš Král, o tři minuty později dal jubilejní desátý gól Boskovic Jan Hasoň. O kosmetickou úpravu skóre se v poslední minutě zápasu postaral zlínský Lukáš Valášek, který prostřelil Schejbala z velkého úhlu.


Aleš Bachánek (trenér IHC Devils Zlín): „Začali jsme celkem dobře a po celý zápas jsme byli lepší. V obraně jsme ale předvedli strašně moc individuálních chyb. Soupeř velice dobře bránil a vůbec nás nepustil do zakončení. Brankář Schejbal předvedl skvělý výkon.“


Filip Král (hráč HC Boskovice): „Před zápasem jsme přeházeli lajny a řekli si, co chceme hrát. To byl základ našeho úspěchu.“



25.05.2019 13:00| 7.kolo| Zlín| 34 diváků
IHC Devils Zlín
IHC Devils Zlín
HC Boskovice
5:10
HC Boskovice
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Petr Blaha, Petr Sedlák

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
04:24IHC Devils Zlín-1:0Jiří GoišJuraj Jurík
06:07HC Boskovice-1:1Filip Král
06:51HC Boskovice-1:2Jan HasoňLukáš Šmíd
10:11HC Boskovice-1:3Lukáš Šmíd
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
13:30IHC Devils Zlín-2:3Matěj PröschlJiří Goiš
14:35IHC Devils Zlín-3:3Tomáš PavlůsekJaroslav Janeba, Vladimír Váňa
22:25HC Boskovice-3:4Jiří ŠmahelTomáš Müller
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:22HC Boskovice-3:5Filip Král
29:55HC Boskovice-3:6Tadeáš KrálJiří Šmahel
30:13HC Boskovice-3:7Tomáš MüllerFilip Král
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
41:28HC Boskovice-3:8Lukáš Šmíd
42:12IHC Devils Zlín-4:8Jaroslav JanebaDavid Hrazdira, Tomáš Pavlůsek
43:15HC Boskovice-4:9Tadeáš KrálJiří Šmahel
46:00HC Boskovice-4:10Jan HasoňTadeáš Král
47:40IHC Devils Zlín-5:10Lukáš ValášekVladimír Váňa, Jaroslav Janeba