Storm slaví první výhru v sezoně, na domácí půdě udolal Zlín

Storm slaví první výhru v sezoně, na domácí půdě udolal Zlín

Až do šestého zápasu v sezoně si museli hráči pražského Stormu počkat na první vítězství. To se zrodilo v zápase se Zlínem, ve kterém sice museli otáčet nepříznivý stav, nakonec si už ale vedení udrželi. Stále tak mohou pomýšlet na účast alespoň v předkole play-off. Hattrick si připsal Natan Vráblík, který naskočil do letošního prvního zápasu.

Zlínu se povedlo do utkání vstoupit lépe, po necelých třech minutách se střelecky prosadil Michal Gago, když z první propálil Frodla po křižné přihrávce. Ani ne po minutě mohlo být srovnáno, pokus Würtherleho ale zastavil Huf horním koncem hokejky.

Nakonec se přece jen povedlo Pražanům vyrovnat. Matějček vyslal do úniku Zdeňka Petráše, který se v samostatném úniku nemýlil. Za pouhých čtyřiapadesáít sekund navíc domácí už vedli. Natan Vráblík přebruslil všechny protihráče a parádní kličkou nedal Hufovi šanci zasáhnout.

Storm se stihl prosadit v první části ještě jednou a znovu to byl Natan Vráblík. V oslabení si vzal kotouč, natlačil se před obránce a střelou nad beton podruhé skóroval. Ve 21. minutě se Zlínu podařilo snížit. V přesilovce nahrál Kobylík na levou stranu Lukáši Valáškovi, jehož povedený pokus zamířil přesně pod víko.

Na další trefu si museli fanoušci počkat až na začátek čtvrtého dějství, kdy se z radování zaradovali zlínští hráči. Kobylík znovu vybídl ke skórování Lukáše Valáška, který se ranou ke vzdálenější tyči ani tentokrát nemýlil.

Vedení Stormu vrátil necelých šest minut před koncem Pavel Würtherle. Ten se opřel do kotouče mezi kruhy a tvrdou ranou ho poslal přesně pod horní tyčku. O padesát sekund později si podobně vedl i Jakub Frodl.

Rychle po vhazování se do šance dostal Vladimír Váňa a střelou tahem dal hostům naději na bodový zisk. Zlín tak zkusil hru bez brankáře, která jim ale nakonec příliš nepomohla. Do prázdné klece se pak totiž trefil Natan Vráblík.

Dominik Frodl (brankář IHC Roller Storm Praha): „Máme první tři body, díky čemuž stále ještě držíme šanci na vyřazovací boje. Zápas se vyvíjel, jak se vyvíjel. Dali jsme více gólů než soupeř, což rozhodlo. Hráli jsme až na výjimky velmi dobře dopředu i dozadu, takhle bychom měli pokračovat i v dalších zápasech.“

Aleš Bachánek (trenér IHC Devils Zlín): „Podle mě to byl vyrovnaný zápas, který se mohl překlopit na obě strany. Soupeř byl šťastnější.“



19.05.2019 14:00| 6.kolo| Praha 11| 55 diváků
IHC Roller Storm Praha
IHC Roller Storm Praha
IHC Devils Zlín
6:4
IHC Devils Zlín
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:1 | SHG: 1:0
Rozhodčí: Josef Barek, Michal Pahulák

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:58IHC Devils Zlín-0:1Michal GagoRichard Kobylík, Lukáš Valášek
05:16IHC Roller Storm Praha-1:1Zdeněk PetrášMartin Matějček
06:10IHC Roller Storm Praha-2:1Jan Švejda
10:01IHC Roller Storm PrahaSHG3:1Jan ŠvejdaJakub Frodl, Dominik Frodl
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
20:11IHC Devils ZlínPPG3:2Lukáš ValášekRichard Kobylík
3. perioda
bez branek
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
36:59IHC Devils Zlín-3:3Lukáš ValášekRichard Kobylík
42:12IHC Roller Storm Praha-4:3Pavel Würtherle
43:02IHC Roller Storm Praha-5:3Jakub FrodlJan Kern
43:20IHC Devils Zlín-5:4Vladimír VáňaRichard Kobylík
47:16IHC Roller Storm PrahaEN6:4Jan ŠvejdaJakub Frodl, Dominik Frodl