Zlín neudržel slibné vedení, přestřelku zvládli lépe Rats

Zlín neudržel slibné vedení, přestřelku zvládli lépe Rats

V prvním nedělním zápase to dlouho vypadalo na překvapivý výsledek. Zlín si držel slušný náskok nad zatím neporaženými Rats a ještě v polovině utkání vedl. Pak se ale ukázala síla domácích, kteří nakonec po zásluze berou všechny body. Výraznou měrou se na tom podíleli i Martin Fiala a Jakub Bernad, kteří naskočili v sestavě Rats letos poprvé.

Jako první mohl otevřít skóre domácí Rubeš, nikým nehlídaný ale u pravé tyčky nepřekonal ležícího brankáře soupeře. Na začátku 7. minuty pak Rats špatně střídali, a tak měli hosté příležitost poprvé se prosadit, a to se jim nakonec povedlo. Pěknou kombinaci celé přesilovkové formace zakončil mimo dosah brankáře Jiří Suhrada.

Domácím se o několik minut později podařilo srovnat. Poul uvolnil Jiřího Brandejského, jehož pokus zapadl přesně pod víko. V poslední sekundě prvního dějství pak dostal kotouč na pravou stranu Martin Fiala a pohotovou ranou překonal Kořénka mezi betony.

Radost domácích z vedení ale netrvala dlouho, v 15 minutě si vzal puk Lukáš Valášek, jehož pokus skončil až v síti. Ani ne za minutu pak Zlín šel znovu do vedení. Hrazdíra si tentokrát vybral Jiřího Suhradu, který už neměl problém překonat Kolingera. Za pár chvil pak hosté svůj náskok navýšili. David Hrazdíra ranou o tyčku nedal šanci zasáhnout brankáři.

Následně se podařilo domácím sníži zásluhou Pousky, hosté však rychle odpověděli gólem Vladimíra Váni. Když se za další chvilku trefil i David Hrazdíra, vypadalo to, že Zlín si dojde pro překvapivé vítězství, domácí to tak ale nechtěli nechat. Tvrdou ranou z mezikruží se prosadil Jakub Bernad a do konce druhého dějství se trefil ještě i Tomáš Rubeš.

Druhou polovinu zápas začal gólově Jakub Bernad a o dvacet sekund později se prosadil i Richard Kobylík. To bylo ovšem naposledy, kdy Zlín byl ve vedení, jelikož se 29. minutě dostal k puku Tomáš Rubeš a poslal ho ke vzdálenější tyči. O dvě minuty později se z voleje trefil i Oscar Flynn a Rats se tak po delší době dostali do vedení.

Těsný náskok soupeře ještě zvládl stáhnout Richard Kobylík, zbytek utkání byl však v režii domácích. Postupně se prosadili Tomáš Rubeš, Jiří Brandejský, Radek Pavlata a Martin Fiala. Konečnou podobu výsledku pak určil Jiří Brandejský po parádní přesilovkové kombinaci.

Martin Mecera (trenér Prague Rats): „V první polovině utkání jsme nehráli vůbec dobře. Nedobruslovali jsme zpátky do obrany a soupeř byl zasloužené ve vedení. Pak jsme to ale změnili a začali jsme hrát tak, jak se inline má hrát a už jsme soupeře s klidem přehrávali. Každopádně ale Zlín má šikovné hráče, rozhodně to nebylo nic lehkého.“

Aleš Bachánek (trenér IHC Devils Zlín): „V první polovině utkání se nám dařilo hrát to, co jsme si řekli. Díky tomu jsme dokázali i proti jednomu z nejlepších týmů se držet ve vedení, pak nám ale pomalu docházely síly. Ukázaly se tak kvality soupeře, který pak skóre otočil na svoji stranu.“



19.05.2019 12:00| 6.kolo| Praha 11| 47 diváků
IHC Prague Rats
IHC Prague Rats
IHC Devils Zlín
13:8
IHC Devils Zlín
Přesilové hry: -:- | PPG: 2:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Josef Barek, Michal Pahulák

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
06:42IHC Devils ZlínPPG0:1Jiří SuhradaJaroslav Janeba, David Hrazdira
10:33IHC Prague Rats-1:1Jiří BrandejskýOndřej Poul
11:59IHC Prague Rats-2:1Martin FialaLukáš Popela, Jakub Bernad
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
14:08IHC Devils Zlín-2:2Lukáš Valášek
14:45IHC Devils Zlín-2:3Jiří SuhradaDavid Hrazdira
16:38IHC Devils Zlín-2:4David HrazdiraTomáš Pavlůsek
17:29IHC Prague Rats-3:4Martin PouskaMartin Fiala
18:13IHC Devils Zlín-3:5Vladimír VáňaRichard Kobylík
20:10IHC Devils Zlín-3:6David HrazdiraTomáš Pavlůsek
21:08IHC Prague Rats-4:6Jakub BernadJiří Brandejský
23:34IHC Prague RatsPPG5:6Tomáš RubešJakub Bernad
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
26:20IHC Prague Rats-6:6Jakub Bernad
26:40IHC Devils Zlín-6:7Richard KobylíkMichal Gago
28:41IHC Prague Rats-7:7Tomáš RubešMartin Fiala
30:18IHC Prague Rats-8:7Oscar FlynnJakub Bernad
30:55IHC Devils Zlín-8:8Richard KobylíkMichal Gago, Lukáš Valášek
33:28IHC Prague Rats-9:8Tomáš RubešMartin Fiala
35:44IHC Prague Rats-10:8Jiří Brandejský
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
39:59IHC Prague Rats-11:8Radek PavlataMartin Fiala
43:56IHC Prague Rats-12:8Martin Fiala
45:54IHC Prague RatsPPG13:8Jiří BrandejskýMartin Fiala, Jakub Bernad