Hanácké derby pro Přerov, Night Birds rozhodli v prodloužení

Hanácké derby pro Přerov, Night Birds rozhodli v prodloužení

Hanácké derby nabídlo velmi vyrovnané utkání. Přestože se hosté ujali velmi brzy dvoubrankového vedení, dokázali Olomoučtí ve zbytku duelu náskok soupeře vymazat. Zápas tak za nerozhodného stavu musel do prodloužení, ve kterém se po necelé minutě prosadil hostující Školoud.

Olomoučtí na svůj první gól čekali až do dvacáté minuty hry. Povedená kombinace Handla s Davidem Roupcem vyústila ve snížení na rozdíl jediné branky. Přerovské hokejisty ale inkasovaná branka nezaskočila a ani ne za minutu dokázali odpovědět. Plášek našel neobsazeného Pavla Hanáka, který usměrnil kotouč mezi tři tyče. První polovina zápasu tak skončila vedením hostů o dvě branky. 

Na začátku třetí čtvrtiny mohl náskok navýšit hostující Jergl, ale neuspěl. Když následně neskóroval ani Zbořil ve vlastním oslabení, dostali příležitost domácí. Po půl hodině hry se kotouče ujal Pavel Handl, jehož střela z mezikruží skončila v pravé horní šibenici. Půl minuty před koncem třetí čtvrtiny se Olomoučtí navíc dočkali vyrovnání. Vích už měl možnost zakončit, jenže místo toho zvolil pas na Jakuba Čuříka, který neměl problém trefit odkrytou branku. 

V posledním dějství se hra přelévala ze strany na stranu, k vidění bylo plno šancí. Nejvíce jich bylo v poslední dvouminutovce, ale brankáři se překonat nenechali, a duel se tak musel prodlužovat. Nastavený čas trval necelou minutu. Poté, co neskóroval Roupec, se na druhé straně prosadil Petr Školoud. Bonusový bod tak získali Přerovští. 

Igor Macharáček (trenér Olomouce): Až na začátek, kdy jsme zaspali, jsme hráli velice dobře. Po vlastních chybách jsme dvakrát inkasovali. Poté jsme začali hrát náš hokej. Soupeř měl velmi zkušený tým, hráči o sobě věděli. Měli jsme z nich respekt, každému soupeři dávají deset branek. Za bod jsme tedy velmi rádi. Všem hráčům musím za výkon poděkovat. 

Jakub Ferenc (obránce Přerov): Možná nás trošku uchlácholilo, že jsme dali dva góly na začátku. Olomouc začala dobře bruslit a nechali jsme si dát hloupé branky. Bohužel jsme ztratili bod. Určitě jsme měli více ze hry, ale vychytal nás Dalibor Sedlář, který si výborně postavil tyčky. Měli jsme tam i samostatné nájezdy, ale neproměnili jsme je. 



18.05.2019 12:00| 5.kolo| Olomouc | 43 diváků
IHC Eagles Olomouc
IHC Eagles Olomouc
IHC Night Birds Přerov
3:4 P
IHC Night Birds Přerov
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Petr Blaha, Josef Novotný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:15IHC Night Birds Přerov-0:1Petr ŠkoloudPavel Hanák, Jakub Ferenc
03:01IHC Night Birds Přerov-0:2Marek DitrichMikuláš Zbořil
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
20:00IHC Eagles Olomouc-1:2David RoupecTobiáš Handl, Jakub Čuřík
20:54IHC Night Birds Přerov-1:3Pavel HanákKarel Plášek
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
29:31IHC Eagles Olomouc-2:3Pavel HandlLubomír Vích, David Roupec
35:32IHC Eagles Olomouc-3:3Jakub ČuříkLubomír Vích, David Roupec
4. perioda
bez branek
Prodloužení
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
48:36IHC Night Birds Přerov-3:4Petr ŠkoloudAleš Jergl, Mikuláš Zbořil