Středočeská bitva nabídla hodně gólů, z výhry se radovaly Černošice

Středočeská bitva nabídla hodně gólů, z výhry se radovaly Černošice

V nedělním zápase se proti sobě postavili domácí Černošice a Čerti z Kladna, šlo tedy o souboj dvou celků ze středních Čech. Přestože se dařilo Kladnu první dvě části držet se soupeřem krok, nakonec utrpělo poměrně jasnou porážku. Černošice totiž druhou polovinu duelu jasně ovládly a svému sokovi téměř nic nedovolily.

Do vedení se velmi brzy dostaly Černošice, když po necelých třech minutách si vzal puk Pavel Mrňa a z mezikruží ho poslal přesně k pravé tyčce. Navýšit vedení mohl mladičký Jaroš, ani jeden ze svých dvou samostatných úniků ale v přesnou trefu nepřetavil. Podobně si na druhé straně vedl i Kvapil, kterého to ale nemuselo příliš mrzet. Hned z následné akce se totiž hostům podařilo srovnat, trefil se Ondřej Volráb.

Radost Kladna ale netrvala příliš dlouho, jelikož se domácí ihned vrhli do útoku. Po vyhraném buly před Frolíkem se do kotouče opřel Petr Kafka a Černošice znovu vedly. Čertům se však i tentokrát podařilo srovnat. V přesilové hře se do zakončení protlačil Jan Kvapil a s trochou štěstí dostal puk za Langerovy záda.

Ani ne po minutě ale domácí zase skórovali, tentokrát se z dobré pozice prosadil Jiří Černoch. Ihned po buly si pak puk vzal Mrňa a naservíroval ho před odkrytou klec Václavu Krudencovi, který navýšil náskok Černošic. Když se pak ve 23. minutě trefil podruhé v utkání Pavel Mrňa, zdálo se, že je o vítězi téměř rozhodnuto.

Ještě před koncem druhé periody však Kladna dokázalo dvakrát skórovat, čímž se dostalo na dostřel. Nejdříve měl při své střele štěstí Adam Zich, následně uspěl i Jan Kvapil, který byl u pravé tyče nikým nehlídaný.

Obrovskou příležitost na vyrovnání měl Zich, jenže trestuhodně netrefil téměř celý volný prostor v brance nad ležícím Langerem. Místo srovnání pak museli hosté zkousnout další trefu domácích. Z rychlého protiútoku totiž rozvlnil síť kapitán Robin Malý a zřejmě definitivně zlomil odpor Kladna. To totiž po tomto góly přestalo být nebezpečné a zbytek duelu byl jasně v režii Černošic.

Konečnou podobu výsledku pak ještě určili svými góly Jiří Černoch, Lukáš Kolaja a Pavel Mrňa. Poslední jmenovaný uspěl ranou z voleje, díky čemuž zkompletoval hattrick, a tak největší měrou přispěl k černošickému vítězství.

Robin Malý (kapitán SK Černošice): „Myslím si, že jsme měli celý zápas pod kontrolou a od začátku jsme si šli pro vítězství. Kladno má hodně mladých kluků, což se mi hodně líbí a za pár let budou patřit k české špičce. Na nás to sice zatím nestačilo, už brzo se to ale může klidně obrátit.“

Vladimír Kameš (trenér IHC Čerti Kladno): „Domácí si vítězství zasloužili, jelikož byli po většinu utkání lepším týmem. Zkrátka vyhrál lepší a hlavně zkušenější tým.“



12.05.2019 16:00| 4.kolo| Praha-Eden| 23 diváků
SK Černošice
SK Černošice
IHC Čerti Kladno
9:4
IHC Čerti Kladno
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Jakub Dědek , Tomáš Výborný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:48SK Černošice-1:0Pavel MrňaLukáš Kolaja, Václav Krudenc
06:48IHC Čerti Kladno-1:1Ondřej VolrábPetr Hašek, Jan Kvapil
07:14SK Černošice-2:1Petr KafkaJiří Černoch
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
14:20IHC Čerti KladnoPPG2:2Jan KvapilAleš Petrus
15:15SK Černošice-3:2Jiří ČernochPetr Kafka
15:22SK Černošice-4:2Václav KrudencPavel Mrňa
22:30SK Černošice-5:2Pavel MrňaVáclav Krudenc
23:34IHC Čerti Kladno-5:3Adam Zich
23:49IHC Čerti Kladno-5:4Jan KvapilPetr Hašek
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
31:11SK Černošice-6:4Robin MalýMatěj Jaroš
33:24SK ČernošicePPG7:4Jiří ČernochPetr Kafka
34:31SK Černošice-8:4Lukáš KolajaPavel Mrňa, Václav Krudenc
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
42:02SK Černošice-9:4Pavel MrňaVáclav Krudenc, David Sem