Devils porazili Uherský Brod a připsali si první vítězství v sezoně

Devils porazili Uherský Brod a připsali si první vítězství v sezoně

I když zlínští Devils dostali první gól, nesesypali se z toho a došli se pro velmi pohodové vítězství nad Uherským Brodem, za který nastoupil v bráně legendární Karel Málek. Pro Devils to je první a velmi cenná výhra v sezóně.

Hned z kraje zápasu začaly padat góly. Hostující David Pavlůsek se po levé straně dostal až přes Hufa, kterého se štěstím prostřelil. Hned o osm vteřin později však bylo vyrovnáno. Zlínský Pavlůsek vybojoval puk pro Davida Hrazdiru, který se z blízka nemýlil. Ve zbytku první čtvrtiny byli o něco aktivnější zlínští Devils, nedokázali však svou snahu přeměnit v gól.

Do druhé čtvrtiny vstoupili bleskově domácí. Po přihrávce od Klhůfka se přízemní střelou prosadil Vladimír Váňa. A ještě o něco lépe bylo Zlínu v 19. minutě, kdy Tomáš Pavlůsek našel přihrávkou zpoza branky připraveného Jaroslava Janebu, jenž příklepem překonal Málka. Jen o dvě minuty později z rohu našel Suhrada přesně hokejku Tomáše Pavlůska, který z první prostřelil Málka. Těsně před půlkou ještě snížil přesnou střelou příklepem Daniel Gazda.

Hned zkraje třetí čtvrtiny vyslal Hrazdira přihrávkou do brejku Jiřího Suhradu, který zamířil puk přesně mezi betony. Následně dostali hosté příležitost první přesilové hry v zápasu, tu však nedokázali proměnit. A Zlín trestal dvěma slepenými góly, o které se postaral Vladimír Váňa a Jiří Suhrada. Hostující Gazda s Michalem Popelkou ujeli do přečíslení a druhý jmenovaný vystřelil do protipohybu zlínského brankáře. V samotném závěru třetí čtvrtiny ještě přidal pěkný gól bekhendem zlínský Lukáš Valášek.

Devátý gól Devils přidal Vladimír Váňa, který dostal přihrávku mezi kruhy a zcela nehlídaný překonal Málka. Ve 45. minutě dostal Uherský Brod příležitost přesilové hry a tu využil. Na konci rychlé kombinace stál Michael Janota, což byl také zároveň poslední gól zápasu.

Ivan Tomaštík (trenér IHC Devils Zlín): „Po včerejších dvou zápasech jsme si sedli a řekli jsme si, že to není hra, kterou chceme praktikovat. Snažili jsme se to změnit a i když jsme inkasovali první gól, stále jsme pokračovali v tom, co jsme si stanovili. Zabezpečená obrana, rychlý přechod do útočného pásma a potom už jsme se snažili udržet skóre. Dobrý výkon odvedl Daniel Huf a Pavel Klhůfek, který letos odehrál první zápas.“

Daniel Gazda (hráč IHC Uherský Brod): „Zápas se nám nepovedl, ve všech ohledech jsme byli horší. Gratuluji soupeři k vítězství.“



12.05.2019 16:00| 4.kolo| Zlín| 42 diváků
IHC Devils Zlín
IHC Devils Zlín
IHC KANCI Uherský Brod
9:4
IHC KANCI Uherský Brod
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Marek Šiška, Pavel Obadal

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:11IHC KANCI Uherský Brod -0:1David PavlůsekRadim Budil
01:19IHC Devils Zlín-1:1David HrazdiraTomáš Pavlůsek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
12:36IHC Devils Zlín-2:1Vladimír VáňaPavel Klhůfek
18:47IHC Devils Zlín-3:1Jaroslav JanebaTomáš Pavlůsek
20:46IHC Devils Zlín-4:1Tomáš PavlůsekJiří Suhrada, David Hrazdira
23:24IHC KANCI Uherský Brod -4:2Daniel GazdaMilan Šiller
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
25:10IHC Devils Zlín-5:2Jiří SuhradaDavid Hrazdira
30:42IHC Devils Zlín-6:2Vladimír VáňaMatěj Pröschl, Pavel Klhůfek
31:20IHC Devils Zlín-7:2Jiří SuhradaDavid Hrazdira
34:02IHC KANCI Uherský Brod -7:3Michal PopelkaDaniel Gazda
35:20IHC Devils Zlín-8:3Lukáš ValášekVladimír Váňa, Pavel Klhůfek
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
39:07IHC Devils Zlín-9:3Vladimír VáňaLukáš Valášek
44:01IHC KANCI Uherský Brod PPG9:4Michael JanotaDaniel Gazda, Michal Popelka