Devils Zlín prohráli i svůj druhý sobotní zápas, Hradec dominoval

Devils Zlín prohráli i svůj druhý sobotní zápas, Hradec dominoval

Hradec Králové šel v první minutě do vedení a to udržel až do konce zápasu. Hosté byli lepší zejména v proměňování šancí. Mužem zápasu se stal Filip Kuťák, který vstřelil čtyři góly.

Hradec bleskově vstoupil do zápasu, když hned ve 37. sekundě zápasu vystřelil Bureš a Filip Kuťák měl jednoduchý úkol – dorazit kotouč do prázdné branky. V šesté minutě zápasu dostali hosté příležitost přesilové hry a tu také využili. Aleš Půlpán předvedl výstavní stahovačku a kličkou překonal bezmocného Kořénka. Skvělé fair-play gesto předvedl zlínský Hlaváč, který zrušil u sudího signalizovaný trest.

Ve druhé čtvrtině se strhla gólová smršť. První gól vstřelili Devils. Richard Kobylík v přečíslení předal kotouč najíždějícímuJiřímu Suhradovi, který příklepem překonal Mahdala. Domácím ale radost příliš dlouho nevydržela. Filip Kuťák natáhnul ke střele a z velkého úhlu prostřelil Kořénka. Čtvrtý gól padl po tom, co zlínský brankář Kořének přišel o hůl. Puk se dostal k Lukáši Bezděkovi, který trefil přesně prostor pod horní tyčkou. Před půlkou zápasu přidal Hradec ještě dva slepené góly. O ty se postaral Aleš Půlpán David Malík. Poslední gól druhé čtvrtiny přidali domácí. Po pěkné kombinaci se prosadil zlínský Michael Hlaváč.

Třetí čtvrtina začala velmi šťastným gólem Hradce. Marek Voženílek vystřelil na Kořénka a od něj se odrazil puk až za brankovou čáru. Diváci mohli vidět na ledě taky určitou dávku emocí. Po faulu Daniela Voženílka se chytli společně se zlínským kapitánem Janebou a vše museli hasit až oba rozhodčí.

Čtvrtá čtvrtinu zahájil gólem v oslabení Richard Kobylík. Následně šli Devils do dvojnásobného oslabení a to hosté dokázali využít. Po kombinaci na jeden dotek přidal osmý gól David Malík. Ve 43. minutě vyslal Daniel Voženílek za obranu Filipa Kuťáka, kterýsi kličkou položil Kořénka a a bekhendovým blafákem zakončil. O chvíli později se dostali do přečíslení domácí, Hrazdira přesně našel Jaroslava Janebu, který střelou z první nedal Mahdalovi šanci. 

Pátý gól Devils vstřelil Michal Gago, který prokázal skvělý důraz a dokázal po první střele dorazit kotouč za Dominika Mahdala. V předposlední minutě zápasu přihrál hostující brankář Mahdal přesně na Filipa Kuťáka, který dal svůj čtvrtý gól v zápase a jubilejní desátý svého týmu.

Aleš Bachánek (trenér IHC Devils Zlín): „Špatně jsme vstoupili do zápasu, hned v první minutě jsme dostali gól. Poté přišel druhý gól a za stavu 0:2 začali hrát výborně v obraně, my jsme se vůbec nemohli dostat do útoku. Hosté proměnili vše co mohli a my jsme své šance nedali.“

Filip Kuťák (útočník ILHK Hradec Králové): „Už v prvním dnešním zápase jsme si ověřili, že inline umíme. Pokud budeme hrát takto, tak dokážeme porazit snad každého. Měli jsme větší pohyb a proměnili jsme všechny šance.“