Night Birds pěti góly otočili zápas v Brně a zůstávají na čele tabulky neporaženi

Night Birds pěti góly otočili zápas v Brně a zůstávají na čele tabulky neporaženi

Pět zápasů, pět výher. Inline hokejisté Přerova jsou v nové sezóně zatím naprosto suverénní a nic na tom nezměnil ani sobotní odpolední duel v Brně. Domácí měli do utkání lepší vstup a vedli o dvě branky, pak už se však žádné další nedočkali a favorit začal zápas otáčet. Nakonec přerovští nasázeli pět gólů v řadě a po výhře 5:2 vezou z jihomoravské metropole cenné tři body.

První čtvrtina jasně patřila Jiřímu Drobnému, který hned v první minutě utkání zkusil blafák. Štěstí se na něj ale usmálo až v dalším průběhu hry, kdy se prosadil pokusem z levého kruhu – 1:0. K vidění byl rychlý hokej, na kterém byla znát přerovská touha po vyrovnání. Všechny hostující plány však kazil pozorný Chvátal v brněnské brance. A tak se mohli radovat domácí, když se s pomocí brankové konstrukce opět trefil Jiří Drobný – 2:0. Oba celky donutily soupeřova brankáře zasahovat, gólová radost ale tentokrát nastala na straně Přerova, kde brněnský náskok snížil Mikuláš Zbořil – 2:1. Netrvalo ani minutu a bylo vyrovnáno. Z předbrankového prostoru poslal puk nad gólmanovo pravé rameno Aleš Jergl – 2:2. Otočit stav utkání mohl opět Zbořil, tentokrát mu ale střela nesedla a branku přestřelil.

Přerov mohl převzít vedení také v přesilové hře, kdy pokusem mezi betony neuspěl Školoud. Hosté si dokázali vytvořit tlak, který pokračoval a stupňoval také po skončení početní výhody, na což zareagoval domácí oddechovým časem. Přerov byl i nadále aktivnější a brankář Dohnal zasahoval pouze výjimečně. O třetí branku Night Birds se pak postaral Jan Andrýsek, kterému gólovou střelu připravili Pavel Hanák s Mikulášem Zbořilem – 2:3. Brno se do utkání mohlo vrátit v přesilové hře, i zde však ukázali Přerovští svou šikovnost, když Mikuláš Zbořil nejprve ujel sám a potom vyzval k brejku Petra Školouda, jenž se střelou do levého horního rohu nemýlil – 2:4.

Posledních dvanáct minut zápasu začalo bez větších střeleckých šancí. Oba celky pouze lehce kombinovaly, nikam nespěchaly a brankáři neměli vůbec žádnou práci. Jedna z přerovských střel trefila spojnici levé tyče a břevna, ale následný pokus Petra Školouda už v bráně skončil. Opět mu tuto akci přesnou nahrávkou připravil Mikuláš Zbořil a Školoud už se pak mohl před brankou sám realizovat a poslat puk pod horní tyčku – 2:5. Rozdíl mohli ještě snížit Kadlec s Drobným, ale ani jednomu z jmenovaných se nepodařilo Dohnala v přerovské brance překonat a skóre 2:5 se stalo konečným.

Ladislav Šoukal (Mission Roller Brno): „Druhý zápas jsme odehráli trochu hůř než ten první, špatně jsme bruslili a soupeř nás místy přehrával. Začátek byl dobrý, vedli jsme 2:0, ale pak kvůli zbytečným chybám jsme o vedení přišli. Postupně soupeř převzal iniciativu, dal další branky a zaslouženě vyhrál.

Patrik Škandera (IHC Night Birds Přerov): „Byl to hodně rychlý zápas. Ze začátku nás Brno tlačilo a my jsme nebyli schopni proměnit své šance. To, co jsme všechno nedali, bylo až trestuhodné. Naštěstí se to ale pak obrátilo a vyhráli jsme, myslím, naprosto zaslouženě.