Hradec Králové úspěšně otočil zápas v Uherském Brodě, ten zůstává bez bodu

Hradec Králové úspěšně otočil zápas v Uherském Brodě, ten zůstává bez bodu

Po bojovném utkání Uherský Brod padl i ve třetím zápase, když nestačil na Hradec Králové, který o svém vítězství rozhodl v poslední čtvrtině.

Uherský Brod vstupoval do svého třetího utkání po dvou venkovních porážkách a chtěl proti Hradci slavit první vítězství. Zápas nezačal dobře, v šesté minutě se prosadil hostující Marek Voženílek. Ve 12. minutě srovnával stav zápasu Janota. Vyrovnaná první třetina skončila 1:1. 

Druhou čtvrtinu začali domácí dobře a dostali se do vedení díky brance Kadlice. Broďané mohli navýšit své vedení, ale v oslabení selhal kapitán Gazda. Ve 20. minutě však bylo opět srovnáno a to zásluhou Kuťáka. O dvě minuty později však vrátil vedení na stranu Uherského Brodu Gazda. Po polovině zápasu domácí drželi těsné vedení 3:2. 

Třetí čtvrtina začala lepší hrou Hradce Králové, který dvěma brankami otočil skóre ve svůj prospěch. Nejdříve neproměnil dobrý pokus Tomáš Půlpán, který neprotlačil puk mezi betony Chovance. Následně přišly branky Hradce, nejprve vyrovnával svou druhou brankou v zápase Kuťák a vedení hostů na svou stranu zvrátil Daniel Voženílek. Brod záhy dokázal snížit a to zásluhou Janoty, který se trefil podruhé v zápase. Avšak v samotném závěru se trefil ještě podruhé Daniel Voženílek. Hradec Králové tedy otočil utkání ve třetí čtvrtině a před rozhodující čtvrtou třetinou vedl 5:4!

Čtvrtá třetina patřila jasně hostům a také se v ní zlomilo celé utkání. Ve 41. minutě navyšoval vedení svého celku Aleš Půlpán, poté co chvíli předtím neproměnil gólovku Daniel Voženílek. Poslední zásah do sítě Uherského Brodu dal Bureš, který tak stanovil konečný výsledek 4:7 z pohledu Uherského Brodu. Hradec Králové měl v poslední části ještě několik dobrých šancí, ale brankář Brodu předváděl dobré zákroky a i díky němu neskončilo skóre větším rozdílem ve skóre. Především Filip Kuťák měl dobré tři velké šance, ale nakonec mu hattrick v dnešním zápase nebyl souzen. 

Kapitán Daniel Gazda (IHC KANCI Uherský Brod): „Zápas jsme začali dobře a drželi jsme se soupeřem krok. Avšak postupem zápasu jsme přestali dodržovat svůj systém hry a v poslední čtvrtině jsme museli otevřít hru, soupeř odehrál čtvrtou třetinu dobře, ve které  se lámal osud celého zápasu. Do dalšího utkání musíme především zlepšit efektivnost střelby!“

Trenér Zdeněk Karlík (ILHK Hradec Králové): „Viděli jsme bojovné utkání, ve kterém jsme mohli zvítězit i větším brankovým rozdílem, ale brankář domácí je velmi šikovný na zemi, kde nám chytal téměř všechny naše pokusy. Proto jsem nabádal hráče, aby zakončovali do horní části branky, což se pak dařilo a čtvrtou třetinu jsme odehráli podle mých představ. Na dnešní utkání jsme nepřijeli s mnoha hráči a za vítězství v okleštěné sestavě jsme určitě rádi.“