Přerov si jedenácti góly zajistil vítězství nad Boskovicemi, Školoud se blýskl šesti brankami

Přerov si jedenácti góly zajistil vítězství nad Boskovicemi, Školoud se blýskl šesti brankami

Úvodní duel na boskovickém zimním stadiónu dopadl lépe pro hostující tým Night Birds Přerov. Hostující celek byl od začátku aktivnějším týmem a v úvodní části si vypracoval dvoubrankový náskok. Rozhodující byla druhá čtvrtina, kdy Přerov nasázel domácím pět branek a inkasoval pouze dvě. Zbytek utkání se spíše dohrával. Přerovský brankostroj se zastavil na čísle jedenáct, domácí Boskovice zvládly korigovat pouze třemi brankami.

Do samotného úvodu vkročily lépe Boskovice, které však svůj tlak v branku nepřetavily. Naopak na druhé straně se ihned z první akce radoval z branky Petr Školoud. Boskovičtí zvládli na úvodní branku zareagovat za minutu a půl, když se prosadil Jiří Šmahel – 1:1. Následně se však prosazovali pouze hosté. Přesně v polovině čtvrtiny se z branky radovalPavel Hanák, jenž si sjel do mezikruží a rychlou střelou se nemýlil. O dvě minuty později bylo na hostující střídačce ještě veseleji, jelikož se prosadil Aleš Jergl, když se mu povedlo skórovat z nulového úhlu. Po první třetině tak byl stav 1:3 z pohledu domácích.

Druhá část odstartovala brzkou brankou hostujícího celku. Petr Školoudase prosadil tvrdou střelou 28 vteřin po začátku čtvrtiny. Pátá branka Přerova padla o devadesát vteřin později, a to když se prosadil z levého kruhu Jan Andrýsek, jenž zužitkoval přihrávku od Karla Pláška. Z časomíry neuběhla ani minuta a Přerov se radoval znovu, tentokrát po brance Petra Škalouda, jenž zkompletoval hattrick. Domácím se podařilo snížit stav v posledních třech minutách, když se nejdříve prosadil Lukáš Šmíd, jenž překonal hostujícího brankáře střelou nad vyrážečku. Za 30 vteřin přišla třetí branka Boskovic, o kterou se postaral po pěkné kombinaci David Šebek. Gólový účet druhé části zakončil osmou brankou PřerovaPetr Školoud – 3:8.

Do třetí části již nenastoupil v domácím brankovišti Martinčík ale Külzer, ani ten však nedokázal udržet čisté konto. Po minutě a čtyřiceti vteřinách jej překonal mladík Karel Plášek, který zametl touš za záda brankáře. Hra se po dvanácté brance utkání uklidnila a do hry se začaly dostávat i Boskovice, ale větší šanci si vytvořit nedokázaly. Naopak na druhé straně se před brankou zjevil Navrátil, ale ve vyložené šanci jej vychytal domácí brankář. Hostům to ovšem vadit nemuselo, jelikož se o minutu později znovu prosadil Petr Školoud.

Závěrečná část se hrála bez většího protahování. Oba celky již utkání spíše dohrávaly a jednalo se o třetinu, kde padlo nejméně branek – pouze jedna. O tu se postaral po přihrávce Pavla Hanáka Petr Školoud – 3:11. Přerov si tak zaslouženě odvezl z Boskovic plný počet bodů. 

David Šebek (HC Boskovice inline): Každá čtvrtina byla strašně těžká. Věděli jsme, že Přerov přivezl silnou sestavu, což se také ukázalo na hřišti. Myslím si, že Přerov je největší adept na výhru celé soutěže. Musíme se z této prohry oklepat a do odpoledního utkání nastoupit úplně jinak.

Martin Gremlica (IHC Night Birds Přerov):Měli jsme vlažnější úvodní část hry, ale brzy jsme se rozjezdili a ve druhé čtvrtině už nám tam padaly nějaké góly. Vsítili jsme pět branek a pak už jsme si jen hlídali výsledek. Boskovice předvedly dobrý výkon, ale mají tam spoustu mladých, kteří mají vše před sebou. Dnes jsme zaslouženě vyhráli.