Nový Jičín dohnal dvoubrankovou ztrátu, z Brna si veze výhru v prodloužení

Nový Jičín dohnal dvoubrankovou ztrátu, z Brna si veze výhru v prodloužení

V souboji Brna s Nový Jičínem na jihu Moravy měli dlouho navrch domácí, kteří si s postupem času vypracovali vedení. Po zaspaném úvodu se však hosté probudili, v závěru dokázali vyrovnat a svůj zlepšující se výkon korunovali v prodloužení, které rozhodl v jeho první minutě Jan Bartko. Novojičínští získali dva body za výhru v prodloužení.

Aktivnější byli již od prvopočátku hosté, a proto bylo trochu paradoxem, když už ve třetí minutě musel po střele Dominika Hrachoviny lovit puk ze své sítě gólman Fendrich – 1:0. Novojičínské to však nezaskočilo a po vyhraném souboji se mohli radovat z vyrovnání, o které se postaral David Janiczek – 1:1. Šance byly na obou stranách, ale v jejich přesnosti měli navrch domácí. Brněnští se natlačili do brankoviště a druhá dorážka z hole Romana Skácela skončila za zády hostujícího brankáře – 2:1. Tohle jednobrankové vedení zvládli domácí do konce první čtvrtiny ještě navýšit. A to, když se pokusem k levé tyči prosadil Ondřej Stehlík – 3:1.

Druhá část utkání začala ve značně pomalejší tempu, ale to vyrovnanému utkání neubíralo na atraktivitě. Před Sluštíkem se objevila odkrytá brána, vhodný okamžik ke střele však promarnil a za dvougólového vedení brněnského celku se pokračoval dál. Na listinu úspěšných střelců se ale v 19. minutě zapsal Filip Palička, ke kterému se odrazil puk zastavený domácím Obdržálkem – 3:2.

Domácí si vedení vzali poměrně rychle zpět, když svou druhou branku v utkání přidal Dominik Hrachovina, který se prosadil podobným způsobem jako při úvodní brance – 4:2. Hosté z Nového Jičína se snažili na inkasovanou branku co nejrychleji odpovědět, čemuž napomáhaly i nepřesné rozehrávky Brna nebo častá střelba. Nakonec pomohla přesilová hra při vyloučení Stehlíka, kterou využil Lukáš Kaukič – 4:3.

Napínavý duel pokračoval brněnskou přesilovkou. Tu domácí nevyužili a shodou všech okolností se během pár okamžiků dostali do početní výhody hosté. A ti jednoho hráče navíc opět využili. A opět se prosadil Lukáš Kaukič, kterého našel přihrávkou skrz brankoviště Jan Bartko. Kaukičovi už jen stačilo poslat kotouč nad levé rameno přemisťujícího se gólmana – 4:4. Vyrovnaný stav vydržel tři minuty a domácí celek dostal do vedení Jakub Kadlec, kterého k individuální akci vybídl Dominik Hrachovina. Kadlec zvolil bekhendové zakončení pod horní tyč. Rozhodnuto však ještě nebylo, což potvrdil gólem na 5:5 Jakub Heralt. Novojičínští v zápase ani jednou nevedli, vítěznou branku však v první minutě prodloužení vstřelil po souhře s Lukášem Kaukičem Jan Bartko a hosté tak mohli slavit vítězství.

Ladislav Šoukal (Mission Roller Brno): „Odehráli jsme vyrovnaný zápas, hrálo se nahoru dolů. Rozhodla poslední minuta, kdy jsme měli přesilovku, v níž jsme mohli utkání zlomit na svou stranu, ale gól jsme nedali. Po zbytečné chybě jsme pak dostali branku v prodloužení a přišli jsme o bod navíc.“

Filip Ohera (IHC Nový Jičín): „Začátek jsme měli hodně špatný, v podstatě jsme nevěděli, která bije. Na hřišti jsme byli navíc naposledy ve středu a začátek nám prostě utekl. Horko těžko jsme se do toho dostávali a musím říct, že gólman nás ke konci zápasu podržel. Využili jsme také přesilovky, což bylo dost důležité a vrátili jsme se zpátky do hry. V prodloužení už je to o štěstí a to se přiklonilo na naši stranu.“