Olomouc přetlačila Zlín v prodloužení

Olomouc přetlačila Zlín v prodloužení

Zlín si svou první výhru v letošním ročníku nepřipsal ani v duelu s Olomoucí, kde k tomu však neměl příliš daleko. Získal alespoň svůj první bod do tabulky, když podlehl Eagles 3:4 po prodloužení.

Zápas začal z obou stran velmi opatrně a ani jeden z týmů nechtěl chybovat. Vše se změnilo až v šesté minutě, kdy si Jakub Juříks pukem nabruslil do střelecké pozice a střelou do horního růžku nedal Hufovi šanci. Po zbytku první čtvrtiny byli jasně aktivnější zlínští Devils, ale nedokázali svou snahu přeměnit v gól. A Olomouc trestala. Jen 26 vteřin před koncem první čtvrtiny vystřelil Handl, od Hufa se odrazil kotouč před prázdnou branku a Daniel Ministrtak měl snadnou práci – doklepnout puk do sítě.

Ve druhé čtvrtině jsme sice gól neviděli, ale na obou stranách bylo vidět několik šancí. Ty největší měli hosté. Nejprve měl šanci zvýšit Tomáš Sršeň, kterého skvěle vychytal Daniel Huf. A zlínský brankář se zaskvěl i v 23. minutě, kdy v oslabení na něj jela hned trojice olomouckých hráčů. Puk se dostal k Víchovi, který z ideální střelecké pozice trefil pouze ležícího Hufa.

Ve třetí čtvrtině dostali Devils první možnost přesilové hry. Tu sice nevyužili, prosadili se však jen pár sekund po konci trestu. Jaroslav Janeba sice první střelou trefil jen Sedláře, následně se však dostal k dorážce a to se již nemýlil.

Hned na začátku poslední čtvrtiny předal Holík kotouč Richardu Kobylíkovi, který se z osy hřiště nemýlil a vyrovnal skóre zápasu. Vyrovnaný stav však nevydržel dlouho a ve 42. minutě se Olomouc dostala znova do vedení. Michal Šimo si kličkou obehrál Hufa a předložil puk Jakubu Čuříkovi, kterému zbývalo doklepnout puk do odkryté branky. O malou chvíli později mohl Čuřík zkompletovat hattrick, když jel úplně sám na Hufa. Po forhendové kličce však trefil pouze boční síť.

Tři minuty před koncem dostali Devils možnost přesilové hry, kterou nedokázali využít. V závěru zkoušeli domácí hru v pěti. Osmnáct vteřin před koncem přihrál Petr Holík puk Davidu Hrazdirovi, který výstavní střelou do šibenice srovnal na 3:3. Hra tak šla do prodloužení. Po chybě Janeby se dostal k puku Michal Šimo, který v přečíslení vsadil na sebe a vymetl horní růžek zlínské branky. Olomouc tak v prodloužení získala bonusový bod.

Aleš Bachánek (IHC Devils Zlín): „Začali jsme velice špatně, nechali jsme soupeře hodně držet puk. Potom jsme začali napadat jedním hráčem a od půlky zápasu jsme už byli lepší, bohužel jsme neproměnili šance. I tak jsme rádi za bod.“

Pavel Handl (IHC Eagles Olomouc): „Velmi kvalitní zápas, obě mužstva skvěle bránila. Celý zápas byl vyrovnaný, čemuž odpovídá i výsledek. Oba brankáři zaslouží pochvalu.“